O cercetare Bitdefender a descoperit vulnerabilităţi critice într-o cameră de supraveghere populară

O cercetare Bitdefender a descoperit vulnerabilităţi critice într-o cameră de supraveghere populară

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere pentru acasă Wyze Cam, disponibilă şi în România.

Potrivit unui comunicat al companiei, exploatând aceste carenţe de securitate, atacatorii pot accesa filmările camerei sau pot rula cod periculos pentru a obţine acces deplin la dispozitiv.

Cercetarea confirmă că atacatorii pot avea drepturi similare asupra camerei cu cele ale proprietarului de drept, însemnând accesarea feed-ului video sau a înregistrărilor.

Principalele descoperiri: instrucţiunile pe care le primeşte dispozitivul pot depăşi memoria acestuia, ca urmare a unei omisiuni a producătorului; atacatorii pot profita de asta şi pot adăuga propriul lor cod, ceea ce permite accesul la feed-ul camerei şi/sau injectarea de cod periculos; atacatorii pot interveni în comunicarea dintre cameră şi serverul la care este conectată, ceea ce le permite să ocolească procesul de conectare şi autentificare; atacatorii pot obţine fără autentificare acces la conţinutul cardului SD ataşat camerei video.

În aceste condiţii, specialiştii Bitdefender îndeamnă utilizatorii să instaleze de îndată actualizările de securitate disponibile. Posesorii camerei din prima generaţie, care a fost scoasă din producţie, sunt sfătuiţi să înceteze imediat folosirea acesteia, deoarece nu este posibilă o remediere a problemelor semnalate.

"Înainte de a cumpăra dispozitivul, citiţi recenzii ale produsului şi aflaţi opiniile altor utilizatori legate de modul în care funcţionează. Verificaţi frecvenţa cu care producătorul trimite actualizări şi reputaţia acestuia legată de securitate informatică. Actualizaţi dispozitivele inteligente cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Asiguraţi-vă că toate dispozitivele au parole complexe sau că au fost schimbate cele iniţiale", se arată în comunicatul companiei de soluţii de securitate cibernetică.

Bitdefender a anunţat producătorul dispozitivului menţionat anterior despre rezultatele cercetării. Vulnerabilităţile identificate de către specialiştii în securitate cibernetică au fost comunicate în concordanţă cu politica Bitdefender de notificare şi dezvăluire a vulnerabilităţilor. Potrivit acesteia, furnizorii sunt înştiinţaţi în scris despre descoperiri şi sunt încurajaţi să remedieze erorile şi defecţiunile din produsele semnalate. La 90 de zile după comunicarea iniţială, rezultatele cercetării sunt transmise publicului larg. În acest caz, publicarea vulnerabilităţilor înainte de remedierea acestora ar fi oferit atacatorilor instrumente pentru compromiterea dispozitivelor.

Bitdefender oferă soluţii de securitate cibernetică cu eficienţă şi performanţă superioare şi uşor de folosit, pentru IMM-uri, companii de dimensiune medie şi pentru consumatori. AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”