O boală extrem de contagioasă face ravagii. Avertismentul medicilor: infecția se transmite și prin contact intim

O boală extrem de contagioasă face ravagii. Avertismentul medicilor: infecția se transmite și prin contact intim

O boală fungică extrem de contagioasă a fost depistată în mai multe țări, ultimele cazuri fiind înregistrate în SUA. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) anunță că au fost confirmate primele cazuri de tinea. Este vorba despre o pecingine, infecție fungică la nivelul pielii.

Infecția pielii se transmite ușor și prin contact intim FOTO Shutterstock

Infecția pielii se transmite ușor și prin contact intim FOTO Shutterstock

Conform mirror.co.uk , două persoane au fost depistate cu această boală fungică extrem de contagioasă. Pacientele, cu vârste de 28, respectiv 47 de ani, sunt din SUA și suferă de această infecție. Acestea au leziuni pe gât, fese, coapse și abdomen.

David Denning, profesor de boli infecțioase în domeniul sănătății globale la Universitatea din Manchester, a dezvăluit că infecția, care poate fi transmisă cu ușurință în școli și în familii, se răspândește în toate țările. De asemenea, tinea se transmite ușor prin contactul intim.

Infecțiile fungice cutanate se transmit de la o persoană la alta în școli, case și prin contact intim. Această nouă ciupercă rezistentă la terbinafină este o nouă specie numită Trichophyton indotineae și a fost identificată pentru prima dată în India, iar de aici această ciupercă s-a răspândit în alte țări, inclusiv în Canada și Germania, iar acum în SUA", avertizează profesorul.

Erupții solzoase pe corp

Una dintre paciente a spus că erupțiile au apărut pe corp în vara anului 2021 și a solicitat asistență medicală în decembrie. Ea avea pe corp erupții solzoase de dimensiuni mari.

Un dermatolog a diagnosticat-o cu tinea și i-a prescris un tratament antifungic în ianuarie 2022, după ce a născut. Medicamentul nu a dat însă roade. După alte patru săptămâni de tratamente cu itraconazol antifungic, femeia a scăpat în cele din urmă de erupția cutanată.

Pacienta nu călătorise în străinătate în ultima vreme. Medicii sunt de părere că infecția s-a răspândit local în SUA.

Potrivit CDC, femeia în vârstă de 47 de ani, care locuiește cu soțul și fiul ei, se confruntă cu erupții solzoase pe coapse și fese.

"De două decenii, tratăm aceste infecții cu terbinafină pe cale orală timp de 3 săptămâni, cu mare succes, până când a sosit această nouă specie fungică. Cea mai plauzibilă explicație pentru apariția sa este utilizarea frecventă în India a terbinafinei topice (cremă și unguent), care nu acoperă complet zona infectată și nici nu pătrunde adânc în piele, permițând dezvoltarea variantelor rezistente", a spus medicul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”