O asistentă medicală și-a lăsat bebelușul de 10 săptămâni să moară, în timp ce ea era la muncă. „Avea cea mai mare nevoie de îngrijirea ei”

O asistentă medicală și-a lăsat bebelușul de 10 săptămâni să moară, în timp ce ea era la muncă. „Avea cea mai mare nevoie de îngrijirea ei”

O asistentă medicală NHS care și-a lăsat bebelușul de zece săptămâni să moară în timp ce mergea la serviciu a fost condamnată la trei ani de închisoare.

foto femeie catuse

Ruth Auta și-a lăsat bebelușul singur timp de 8 ore în timp ce s-a dus la muncă FOTO Shutterstock

Ruth Auta, o mamă singură în vârstă de 28 de ani, l-a abandonat pe fiul său timp de opt ore în camera ei de infirmieră pentru a-și putea face tura pe 20 decembrie 2022, transmite Daily Mail.

Când s-a întors în camera ei, l-a găsit pe Joshua fără viață în pătuțul său și a sunat la numărul unic de urgență 999, spunându-le operatorilor că fiul ei nu respira.

Copilul a fost declarat mort o oră mai târziu, testele arătând că este posibil să se fi „supraîncălzit” din cauza straturilor de haine și a așternutului în care era înfășurat.

Auta a declarat inițial poliției că l-a luat pe Joshua de la o grădiniță după ce terminase programul de muncă, l-a dus acasă, l-a hrănit, l-a așezat pe patul ei și apoi a adormit lângă el.

Ea a susținut că, atunci când s-a trezit, l-a găsit inconștient. Ulterior, în timpul interogatoriului cu poliția, Auta nu a făcut niciun comentariu la întrebările adresate și a fost eliberată pe cauțiune în așteptarea continuării anchetei.

Auta a fost acuzată după ce poliția a găsit înregistrări video cu ea ieșind și intrând în locuința sa fără fiul său în ziua tragediei.

Ofițerii au descoperit, de asemenea, mesaje incriminatoare în care aceasta îi cerea educatoarei să spună că avea grijă de Joshua în acea zi.

Educatoarea le-a spus polițiștilor că nu l-a mai văzut pe copil de câteva zile.

Auta a fost acuzată de cruzime față de un copil și a pledat vinovată la tribunalul Manchester Magistrates' Court la 24 mai 2024, cazul ei fiind amânat cu o lună pentru pronunțarea sentinței.

La 6 iunie, asistenta care lucra la Royal Bolton Hospital a încercat să fugă din țară. Însă a fost reținută la Gatwick în timp ce încerca să se îmbarce în zborul spre Nigeria, țara sa natală, după ce cumpărase un bilet dus.

Auta a fost condamnată la trei ani de închisoare când a apărut ieri, 11 septemrbrie, la Bolton Crown Court.

Sara Davie, District Crown Prosecutor pentru CPS North West, a declarat: „În timp ce mergea la muncă pentru a oferi îngrijire altor persoane, Ruth Auta a lăsat singură acasă persoana care avea cea mai mare nevoie de îngrijirea ei. Ca asistentă medicală, ar fi trebuit să cunoască pericolele de a-și lăsa copilul nesupravegheat . În timp ce își începe pedeapsa, ea trebuie să trăiască acum cu consecințele deciziei teribile pe care a luat-o în acea zi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

2 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

5 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”