O apropiată a lui Trump dă vina pe vaccinurile COVID-19 pentru ratele de cancer „la un nivel record”

O apropiată a lui Trump dă vina pe vaccinurile COVID-19 pentru ratele de cancer „la un nivel record”

Marjorie Taylor Greene, politician de dreapta, celebră pentru promovarea teoriilor conspiraționiste, a declarat că vaccinurile COVID-19 ar trebui să fie investigate, având în vedere „recordul istoric” al ratelor de cancer.

 Marjorie Taylor Greene, politician SUA FOTO: EPA EFE

Marjorie Taylor Greene, politician SUA FOTO: EPA EFE

„Ratele de cancer sunt la un nivel record. În 2024, se așteaptă ca SUA să înregistreze peste 611.000 de decese cauzate de cancer, ceea ce înseamnă mai mult de 1.600 de decese în fiecare zi”, a scris r eprezentanta Partidului Republican din Georgia pe X.

Statisticile lui Greene par să provină de la Asociația Americană de Cercetare a Cancerului, care estimează că peste două milioane de cazuri noi de cancer vor fi diagnosticate în acest an.

„Există mulți factori implicați, de la mâncare proastă la un nivel scăzut de vitamina D. Dar eu cred că trebuie să investigăm vaccinurile Covid”, a spus deputatul, potrivit The Independent.

Cu toate acestea, sugestia lui Greene conform căreia „trebuie să investigăm” vaccinurile COVID-19 pentru a găsi răspunsuri la ratele de cancer nu se bazează pe nicio dovadă legitimă, deoarece nu s-a demonstrat niciodată că vaccinurile COVID-19 provoacă cancer.

Atât Societatea Americană de Cancer, cât și Institutul Național de Cancer au precizat că nu există dovezi care să susțină afirmația conform căreia vaccinurile COVID-19 provoacă cancer sau îl fac să reapară la un pacient aflat în remisie.

Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19 sunt mai susceptibile de a se confrunta cu cele mai „severe” rezultate ale virusului, care pot include inflamarea inimii, spitalizarea și decesul, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

Mai mult de 1,2 milioane de persoane au murit din cauza COVID-19 începând cu 2020, potrivit CDC. De asemenea, începând cu 5 octombrie, 11,2 la sută dintre adulți au declarat că au primit vaccinul COVID-19 2024-25, în timp ce 20,5 la sută au declarat că intenționează „cu siguranță” să primească unul, potrivit CDC.

Greene nu este singurul politician care a răspândit dezinformarea COVID-19.

Robert F Kennedy Jr. un fost candidat independent la președinție și activist anti-vaccin care de atunci l-a susținut pe Donald Trump, a susținut în mod fals că vaccinul COVID-19 este „cel mai mortal vaccin făcut vreodată” în 2021.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 VIDEO Surprinzătoarele declarații ale generalului Valeri Zalujnîi despre „armatele NATO”

3 „Eu sunt femeie de rate? E cash” / Andreea Tonciu și-a cumpărat bolid de 700.000 de euro, dar fanii sunt convinși că a luat-o în rate

4 VIDEO Imagini cu ultimele clipe trăite de liderul Hamas, Yahya Sinwar

5 Igor Girkin dezvăluie că Rusia rămâne fără soldați și arme