O aplicație care folosește inteligența artificială afirmă că poate prezice ziua în care veți muri

O aplicație care folosește inteligența artificială afirmă că poate prezice ziua în care veți muri

O aplicație bazată pe inteligență artificială susține că este capabilă să prezică ziua în care utilizatorii săi vor muri… pentru 40 de dolari, transmite BFM TV .

După cum relatează Bloomberg, aplicația Death Clock, bazată pe inteligență artificială, pretinde acum că știe ziua în care vei muri. Iar aplicația este un real succes. Ea a fost descărcată de peste 125.000 de ori de la lansarea sa în iulie anul trecut, potrivit Sensor Tower. Cu toate acestea, aplicația costă nu mai puțin de 40 de dolari.

„Un progres semnificativ”

Pentru a afla în ce zi va muri, utilizatorul trebuie să își indice regimul alimentar, activitatea fizică, nivelul de stres și somnul, astfel încât inteligența artificială să poată efectua calculele. Programul a fost antrenat pe baza a peste 1.200 de studii privind speranța de viață, implicând peste 53 de milioane de participanți.

Apare apoi o numărătoare inversă care se încheie… în ziua în care mori.

În realitate, scopul platformei este de a oferi internauților sfaturi despre cum să-și îmbunătățească stilul de viață și, prin urmare, speranța de viață. În acest fel, ei pot schimba data fatidică.

„Probabil că nu există o dată mai importantă în viața ta decât ziua în care mori”, explică Bret Franson, designerul aplicației.

Dincolo de interesul individual, conceptul ar putea avea și alte utilizări. Speranța de viață este utilizată de guverne, întreprinderi și persoane fizice pentru a calcula sistemele de pensii, ratele asigurărilor de viață și planificarea financiară.

Dar mediile utilizate în aceste calcule pot fi „destul de îndepărtate de realitate”, explică Brent Franson. Prin urmare, Death Clock ar putea reprezenta „un progres semnificativ” față de instrumentele actuale, oferind calcule mai personalizate.

În ciuda acestui progres, instrumentul are totuși limitele sale. Pe lângă variabilele total imprevizibile, cum ar fi accidentele sau chiar pandemiile, există numeroase elemente greu de măsurat, cum ar fi singurătatea sau sentimentul de recunoștință.


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / Estimările privind procentele partidelor, valabile pentru ora 19.00

2 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

3 Așa o fi? / Scenariu exploziv! Telefonul care a schimbat soarta României / De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta

4 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!

5 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro