O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

O creatoare de conținut de origine americană casătorită cu un român și stabilită în România a realizat un videoclip pe Tiktok în care se plânge de diferențele de tehnologie dintre SUA și România în ceea ce privește plata cu cardul.

foto plata contactless la POS

Plata cu cardul în România, mult mai facilă decât în SUA FOTO Shutterstock

Videoclipul postat pe rețeaua de socializare referitor la sistemele de plată din România versus SUA a strâns mii de vizualizări, sute de aprecieri și zeci de comentarii, care îi dau dreptate femeii.

Creatoarea de conținut, care postează sub numele de „JannaDamigeana”, spune că în România, sistemul de plată cu cardul contactless este o normalitate, dar SUA a rămas în urma în ceea ce privește acest sistem de plată.

Este de necrezut și enervant cât de multe locuri din Statele Unite nu au sistem de plată prin atingere (n.r. - contactless), știți, fie prin atingerea telefonului, fie prin atingerea cardului. Cel mai mare retailer din Statele Unite nu are acest sistem. Sunt la o benzinărie chiar acum, plata contactless nu funcționează, a trebuit să scot cardul și să plătesc. Fiecare loc din România care acceptă carduri de credit, au POS-uri cu plată contactless, nu și în Statele Unite. Cineva să-mi explice asta”, a spus Janna în videoclipul său.

De asemenea, femeia a fost aprobată în comentarii, atât de comunitatea online de cetățeni români pe care și-a format-o, dar și de către americanii care au ajuns să călătorească în România.

„Wow, nu mă așteptam la asta. Ori de câte ori a trebuit să cumpăr ceva din SUA, jumătate din timp cardurile mele nu funcționau. Slavă domnului că mi-a plătit un prieten”, a scris o urmăritoare, iar un alt următoritor i-a dat dreptate în comentarii, susținând că „Și atunci când mergi în cel mai mic sat din România, tot o să găsești un magazin care are POS, aceasta este realitatea”.

Totodată, adaptarea la noile sisteme de plată a fost comparată de un fan al americancei cu tehnologia privind internetul din SUA și cea din România, spunând că „Este la fel și în cazul internetului prin fibră optică, noi am adoptat cele mai noi tehnologii, renunțând la cele anterioare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…