„O a treia stare” care se află dincolo de viață și moarte, descoperită de cercetători. Ar putea redefini „moartea legală”
Un nou studiu realizat de cercetători arată că există o a treia stare de existență în biologia modernă. Conform acestora, cea de-a treia stare este atunci când celulele unui organism mort continuă să funcționeze.
Cercetării au descoperit „o a treia stare” de existență FOTO: Arhivă, Adevărul
În mod uimitor, după dispariția organismului, celulele acestuia capătă noi capacități pe care nu le aveau în viață, spun biologii cercetători.
Dacă mai multe experimente cu celule provenite de la animale moarte - inclusiv de la oameni - demonstrează că acestea pot intra în cea de-a treia stare, ele ar putea „redefini moartea legală”.
Potrivit dailymail, noul studiu a fost condus de profesorul Peter Noble de la Universitatea Washington din Seattle și Alex Pozhitkov, de la City of Hope National Medical Center, Duarte California.
„Viața și moarte sunt privite, tradițional, drept opuse. Dar apariția unor forme de viață multicelulare, din celulele unui organism mort, introduce o a treia stare care se află după tradiționalele granițe ale vieții și ale morții. Anumite celule - dacă sunt hrănite cu nutrienți, oxigen, bioelectricitate și stimuli biochimici - au capacitatea de a se transforma în organisme multicelulare cu funcții noi, după moarte”, spun autorii studiului, într-un nou articol pentru The Conversation.
În 2021, cercetătorii in Statele Unite au descoperit că celulele de la broaște moarte sunt capabile să se adapteze în laborator și să se reorganizeze spontan în organisme multicelulare, numite xenoboți.
Alți oameni de știință au aflat că celulele din plămânii umani se pot reasambla în organisme multicelulare care se pot mișca de colo colo - numite antroboți. Antroboții nu numai că se pot mișca în spațiu, dar de asemenea se pot vindeca singuri.
Modul în care anumite celule funcționează în a treia stare după moartea unui organism rămâne neclar, dar o posibilă explicație în stil Frankenstein este un sistem ascuns de „circuite electrice” care reanimează celulele.
Factori precum vârsta, starea de sănătate, sexul și tipul de specie „modelează, de asemenea, peisajul postmortem”- cu alte cuvinte, dacă ele pot exista în starea a treia.
Sursa: adevarul.ro