NYT: Explicație: De ce COVID-19 se poate răspândi rapid în fabricile de procesare a cărnii

NYT: Explicație: De ce COVID-19 se poate răspândi rapid în fabricile de procesare a cărnii

Fabricile de procesare a cărnii din întreaga lume se dovedesc a fi focare de infecție cu coronavirus, un astfel de focar dintr-o fabrică din Germania făcând ca Guetersloh să devină marți prima zonă din țară în care a fost impusă din nou carantina, potrivit  New York Times , citat de Rador.
Peste 1.500 de muncitori de la fabrica din Guetersloh au testat pozitiv la virusul care provoacă COVID-19, iar în ultimele zile au apărut focare și la fabrici de carne și pui din Regatul Unit.
În multe zone rurale din SUA, fabricile de procesare a cărnii au fost principala sursă de infectare. Pe 28 aprilie președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru menținerea în funcțiune a fabricilor și a avertizat că există un risc potențial pentru aprovizionarea cu alimente a SUA.
Industria cărnii este în mod special susceptibilă la infecții cu coronavirus din cauza naturii muncii: muncă fizică intensă, în interior și în imediata apropiere a altor muncitori.
„Mediul lor de lucru - linii de procesare și alte zone din fabrici aglomerate, unde ei sunt în contact strâns cu colegii și supraveghetorii - poate contribui considerabil la expunerea lor potențială”, au afirmat Centrele pentru Controlul Bolii (CDC) din SUA despre muncitorii din industria cărnii.
CDC au o listă de recomandări pentru fabrici, inclusiv măsuri pentru distanțarea dintre muncitori, cum ar fi programe de lucru și pauze decalate, dotarea muncitorilor cu măști și dezinfectant pentru mâini și dezinfectarea echipamentului de lucru.
Fabricile ar trebui să le ia temperatura muncitorilor la sosire și să-i trimită acasă pe cei cu febră.
Condițiile din fabrica propriu-zisă nu constituie unica problemă. Muncitorii din industria cărnii sunt adesea transportați și cazați împreună la terminarea schimbului.
În Germania, spre exemplu, mulți sunt emigranți din țări UE mai sărace precum Bulgaria și România și sunt cazați în dormitoare comune mari, în care virusul se poate răspândi.
„Unele dintre aceste fabrici au locuri de cazare în anexe ori în apropiere, unde stau mai mulți oameni într-un dormitor, ei pot fi transportați cu autobuzul la locul de muncă și stau împreună în interior toată ziua”, a declarat Michael Head, expert în sănătate globală la Universitatea din Southampton, Anglia.
La sfârșitul lui mai, în SUA, sindicatul UFCW estima că au murit de COVID-19 cel puțin 44 de muncitori din fabrici de procesare a cărnii și că a fost nevoie să fie închise temporar minim 30 de fabrici de procesare a cărnii, lucru care a afectat peste 45.000 de muncitori și a contribuit la o reducere cu 44% a capacității de sacrificare a porcilor.


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”