NY Post: „Pacientul zero” COVID este cercetător la laboratorul din Wuhan
„Pacientul zero” COVID a fost un om de știință din Wuhan care a efectuat teste riscante pe coronaviruși la Institutul de Virologie din Wuhan, împreună cu alți doi colegi Ping Yu și Yan Zhu.
Toți trei s-au îmbolnăvit cu simptome asemănătoare Covid și au avut nevoie de îngrijiri în spital cu câteva săptămâni înainte ca Beijingul să dezvăluie focarul de virus din Wuhan.
Până acum, s-a tot speculat că este un virus scăpat din laboratorul din Wuhan, dar nu s-a prezentat niciun nume al cercetătorilor care au manipulat coronavirusul.
Mai mulți oficiali guvernamentali americani i-au identificat acum pe cei trei oameni de știință într-un raport al jurnaliștilor Michael Shellenberger și Matt Taibbi, potrivit NY Post .
Scriind în buletinul informativ Substack Public, ei au susținut că oamenii de știință făceau experimente pe coronavirus când s-au îmbolnăvit în 2019.
Mulți experți și oficiali ai serviciilor de informații au suspectat de mult timp că oamenii de știință din laboratorul din Wuhan au răspândit accidental Covid-ul în timpul așa-numitelor experimente de „îmbunătățire a funcției” pe coronavirusul liliecilor.
Jamie Metzl, fost membru al comitetului consultativ al OMS pentru editarea genomului uman, a descris găsirea „pacientului zero” drept un posibil „schimbător de joc”.
Este important ca epidemiologii să găsească primul caz, deoarece ajută la stabilirea modului în care coronavirusul a trecut la om și modul în care s-a format focarul, ceea ce oferă date despre cum pot fi prevenite alte epidemii și pandemii.
Elevul vedetă al cercetătoarei supranumită Batwoman
O echipă internațională de oameni de știință care încearcă să afle originea pandemiei Covid i-a cercetat pe cei trei oameni de știință încă din 2021.
Biografia lui Hu de pe site-ul web al Institutului de Virologie Wuhan arată că lucra ca cercetător asistent, alături de o fotografie a lui.
Se spune că el este „elevul vedetă” al virologului Shi Zhengli – virologul din laborator care a devenit cunoscută drept „batwoman” pentru cercetările ei asupra coronavirusurilor liliecilor.
Hu derula un proiect finanțat de stat în 2019 pentru a vedea dacă două noi coronavirusuri ar putea infecta oamenii.
Rezultatele nu au fost niciodată publicate, iar existența studiului a fost ștearsă de pe internet, pe măsură ce Covid se răspândea în întreaga lume - ridicând suspiciunea unei posibile scurgeri din laborator.