Numărul rușilor și ucrainenilor morți sau răniți în război a ajuns la 1 milion / Care sunt pierderile Ucrainei, potrivit unui bilanț ținut la secret

Numărul rușilor și ucrainenilor morți sau răniți în război a ajuns la 1 milion / Care sunt pierderile Ucrainei, potrivit unui bilanț ținut la secret

Numărul ucrainenilor și rușilor uciși sau răniți în războiul care durează de doi ani și jumătate în Ucraina a ajuns la aproximativ un milion, un bilanț șocant, scrie Wall Street Journal , conform Hotnews .

Determinarea numărului exact de morți și răniți este un demers dificil în ceea ce privește acest conflict, în condițiile în care Moscova și Kievul au refuzat să publice estimari oficiale sau au avansat uneori cifre care sunt greu de crezut.

Conform unui articol New York Times din această vară, armata rusă recrutează 25-30.000 de oameni pe lună, ceea ce este aproximativ egal cu numărul celor pe care îi pierde.

Care sunt pierderile Ucrainei, potrivit unui bilanț secret

Potrivit unor surse informate ale WSJ, un bilanț ucrainean ținut la secret estimează numărul militarilor ucraineni morți în război la 80.000, iar pe cel al răniților la 400.000.

Estimările serviciilor secrete occidentale cu privire la pierderilor rusești variază, dar unele dintre ele indică un număr de aproape 200.000 de morți și aproximativ 400.000 de răniți.

Potrivit armatei ucrainene, piederile totale ale forțelor lui Vladimir Putin se ridică până marți – ziua 937 a războiului – la 635.880.

Tot marți, o estimare a serviciilor militare britanice avansează un total de 610.000 de militari ruși morți și răniți din cauza invaziei, sursa citată subliniind că pentru trupele Moscovei au fost deosebit de costisitoare tacticile precum cele ale valurilor de soldați trimise în atac.

Pierderile provoacă probleme Rusiei, care folosește valuri de soldați slab pregătiți pentru a încerca să avanseze în estul Ucrainei, încercând totodată să contracareze o incursiune ucraineană recentă în regiunea Kursk, spune Wall Street Journal.

Dar acestea sunt mult mai dăunătoare pentru Ucraina, cu o populație mai mică de un sfert din cea a vecinului său gigant.

Numărul mare și în creștere rapidă al pierderilor de ambele părți va avea un efect devastator pe termen lung pentru aceste două țări care se confruntau cu scăderi ale populației încă înainte de război, în principal din cauza tulburărilor economice și a tulburărilor sociale, mai notează WSJ.

Zelenski: Avem pierderi mari pentru că ajutoarele militare vin prea lent

Trupele ucrainene suferă pierderi mari deoarece armele occidentale sosesc prea lent pentru a echipa forțele armate în mod corespunzător, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru CNN difuzat duminică și citat de Reuters.

El a spus că situația din est este „foarte dificilă”, adăugând că jumătate din brigăzile ucrainene de acolo nu sunt echipate.

„Așa că pierzi o mulțime de oameni. Pierzi oameni pentru că nu sunt în vehicule blindate… nu au artilerie, nu au obuze”, a declarat Zelenski, adăugând că pachetele de ajutor militar promise de SUA și națiunile europene sosesc într-un ritm foarte lent.

„Avem nevoie de 14 brigăzi pentru a fi pregătiți. Până acum … din aceste pachete nu am echipat nici măcar patru brigăzi”, a spus el.

Singurul lucru de care se teme Vladimir Putin este reacția poporului său dacă costul războiului îl va face să sufere, a afirmat Zelenski. „Faceți ca Ucraina să fie puternică și veți vedea că el se va așeza la masă și va negocia”, a adăugat liderul ucrainean în interviul pentru CNN.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”