Numărul de pași poate reduce riscul de depresie. Un medic a anunțat câți ar trebui să facem zilnic

Numărul de pași poate reduce riscul de depresie. Un medic a anunțat câți ar trebui să facem zilnic

Un studiu recent a constatat că o creștere a numărului zilnic de pași poate reduce riscul de depresie. Potrivit medicilor, este recomandat să facem peste 7.000 de pași zilnic.

Numărul de pași este benefic pentru sănătate FOTO Shutterstock

Numărul de pași este benefic pentru sănătate FOTO Shutterstock

Studiul a fost publicat pe 16 decembrie, în JAMA Network Open - o revistă medicală care publică cercetări revizuite de colegi pe o varietate de teme de sănătate. Datele acestuia au arătat că numărul mai mare de pași pe zi a fost asociat cu rate mai scăzute de depresie.

Acest rezultat a fost descoperit după ce cercetătorii au analizat 33 de studii preexistente care implicau 96.173 de adulți, potrivit People.

Cercetătorii au constatat că persoanele care fac 5.000 sau mai mulți pași pe zi se simt, în general, mai puțin deprimate decât cele care fac mai puțin de 5.000 de pași.

Mai mult, persoanele care fac 7.000 sau mai mulți pași pe zi au, de obicei, un risc mai scăzut de a deveni deprimate în timp.

„Rezultatele noastre au arătat asocieri semnificative între un număr mai mare de pași zilnici și mai puține simptome depresive, precum și o prevalență și un risc mai scăzute de depresie în populația adultă generală”, au scris autorii studiului.

Ei au adăugat că aceste constatări „sugerează că o abordare incluzivă și cuprinzătoare a sănătății publice ar putea contribui la prevenirea depresiei la adulți”.

Aceste constatări sunt, de asemenea, semnificative, deoarece sugerează că oamenii ar putea avea nevoie de mai puțini pași pe zi decât se credea anterior pentru a obține beneficii semnificative.

„De obicei auzim că este bine să facem între 7.000 și 10.000 de pași zilnci pentru o sănătate mintală mai bună”, a declarat dr. Karmel Choi, psiholog și profesor la Harvard Medical School.

Un sondaj realizat de o firmă americană arată că ratele de depresie au crescut cu 10% între 2015 și 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

2 Foarte interesant!

3 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

4 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

5 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA