„Nu ratați această oportunitate”. Gluma fondatorul serviciului de mesagerie Signal care sfidează Casa Albă

„Nu ratați această oportunitate”. Gluma fondatorul serviciului de mesagerie Signal care sfidează Casa Albă

Fondatorul Signal, Moxie Marlinspike, a glumit pe seama utilizării mesagerului său pentru a discuta despre operațiunile militare ale SUA.

Moxie Marlinspike, fondatorul Signal FOTO: X

Moxie Marlinspike, fondatorul Signal FOTO: X

Într-o postare pe rețeaua de socializare X, Marlinspike a menționat că utilizatorii Signal pot avea acum o „oportunitate unică” de a fi adăugați aleatoriu la un chat de grup pentru discuții militare sensibile din partea vicepreședintelui SUA, scrie zn.ua.

„Nu ratați această oportunitate”, a glumit el.

Aplicația a ținut prima pagină a ziarelor luni, după ce redactorul-șef al Atlantic, Jeffrey Goldberg, a dat vestea că administrația Trump a adăugat-o din greșeală luna aceasta la un chat de grup Signal în care se discuta despre lovituri militare asupra țintelor houthi din Yemen.

Secretarul american al Apărării, Pete Hagel, a negat această informație și a subliniat că „nimeni nu a trimis mesaje text cu planuri de război”.

Donald Trump și-a apărat oficialii și l-a numit pe Jeffrey Goldberg un „așa-zis jurnalist mincinos și foarte discreditat”.

Discutarea chestiunilor militare sensibile în chat-uri de grup pe un smartphone depășește protocolul normal.

Coordonarea militară se realizează, de obicei, prin intermediul unuia dintre cele două sisteme guvernamentale: sistemul cel mai des utilizat, denumit Secret Internet Protocol Router Network sau SIPRNet, pentru comunicațiile considerate clasificate, și un sistem denumit Joint Worldwide Intelligence Communications System sau JWICS, pentru comunicațiile strict secrete.

Ambele rețele funcționează ca sisteme de comunicații izolate, care nu sunt conectate la internetul global, ceea ce le face mai puțin vulnerabile la hackeri și atacuri.

Signal este considerată a fi cea mai sigură aplicație de mesagerie disponibilă. Aceasta a devenit o resursă populară pentru jurnaliști, diseminatori de informații și alte persoane preocupate de confidențialitate.

Criptarea end-to-end criptează informațiile în tranzit, astfel încât destinatarii acestor informații să nu le poată decripta decât dacă dețin un cod special.

Programul nu se bazează pe un cod unic pentru decriptarea informațiilor; în schimb, creează un cod nou pentru fiecare cont. Chiar dacă Signal primește un ordin judecătoresc de a decripta mesajele unui utilizator, nu va putea să se conformeze.

Cu toate acestea, în timp ce utilizarea aplicației protejează împotriva ascultării, Signal nu protejează împotriva riscului ca persoane neautorizate să acceseze dispozitivul pe care este utilizată aplicația. În cazul în care telefonul este piratat și se instalează spyware pe el, toate mesajele și alte fișiere de pe dispozitiv pot fi citite fără știrea proprietarului.

Serviciile secrete ruse încearcă din ce în ce mai des să păcălească utilizatorii ucraineni ai aplicației Signal să împărtășească informații personale sau să ofere spionilor acces la conturile lor Signal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Salvați undeva ce spune omul ăsta, e unul dintre puținii care știe ce vorbește!

2 VIDEO „Ca urmare a unei plângeri penale depuse de către Alexandru Florian, am fost citat de IGPR pentru faptul că dețin trei reviste din anii 30”

3 Peste 30.000 de lei lunar de la stat

4 ALERTĂ Martorul-cheie al DNA în dosarul lui Dumitru Buzatu „le-a dat temelie” procurorilor!

5 Directorul INSCOP aruncă bomba: „În turul doi ar putea intra doi independenți”