„Nu intenţionăm să trimitem instructori militari în Ucraina, dar agresiunea Rusiei nu trebuie lăsată necontrolată”

„Nu intenţionăm să trimitem instructori militari în Ucraina, dar agresiunea Rusiei nu trebuie lăsată necontrolată”

Statele Unite nu intenționează să trimită instructori militari în Ucraina, a declarat la 20 mai, în cadrul unei conferințe de presă susținute în urma rezultatelor Grupului de contact pentru sprijinirea Ucrainei, președintele Statului Major interarme,

Nu intenţionăm să trimitem instructori militari în Ucraina, dar agresiunea Rusiei nu trebuie lăsată necontrolată

.

,,Permiteți-mi să pun această discuție în context (discuția despre instructorii americani în Ucraina - n.r.). Dacă vă întoarceți în februarie 2022, au fost militari de-ai noștri acolo [în Ucraina], care se antrenau cu ucrainenii. Acest lucru nu se întâmplă acum. Când am spus că, în cele din urmă, vom putea face acest lucru din nou, a fost de îndată ce conflictul militar se va încheia, când situația va fi mai bună, atunci bănuiesc că vom putea trimite instructori. Dar, deocamdată, nu avem planuri de a trimite instructori americani în Ucraina", a declarat generalul.

Președintele Statului Major interarme al SUA a mai spus că, în timpul atacurilor cu rachete rusești, Ucraina este nevoită să folosească muniție occidentală pentru a-și apăra spațiul aerian.

La încheierea reuniunii Grupului de contact pentru sprijinirea Ucrainei (reuniunea de la Ramstein), generalul Brown a declarat:

,,Ucrainenii se confruntă cu provocări la adresa propriilor rezerve și stocuri, ceea ce accentuează urgența activității acestei coaliții de sprijinire a Ucrainei".

Șeful Statului Major Întrunit, Charles Brown, a subliniat necesitatea ca aliații să fie uniți și să sprijine Ucraina: "Securitatea și prosperitatea pentru toate națiunile pot fi obținute doar prin eforturi unite și de cooperare."

,,Sprijinul nostru pentru Ucraina nu este doar un act de solidaritate, ci o necesitate strategică care consolidează securitatea internațională intr-un cadru mai largă. Agresiunea Rusiei, dacă este lăsată necontrolată, ar putea inspira alte regimuri autoritare să sfideze normele internaționale și să încalce suveranitatea vecinilor lor. Acest lucru subliniază cât de important este un răspuns puternic și unit. Evenimentele globale au consecințe de anvergură care ne afectează pe toți. Acțiunile noastre comune de astăzi vor modela peisajul geopolitic de mâine", a declarat Brown.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a subliniat că, în opinia sa, partenerii Ucrainei rămân uniți. "Putin speră că acest grup se va dezintegra, dar se înșeală", a declarat secretarul american al apărării.

Într-un interviu acordat luni, 20 mai, agenției Reuters, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țările occidentale sunt prea lente în luarea unor decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina.

Președintele a declarat că își împinge partenerii să se implice mai direct în războiul cu Rusia, în special, el s-a oferit să ajute Ucraina să intercepteze rachetele rusești în aer deasupra Ucrainei, ceea ce ar permite forțelor armate ucrainene să folosească arme occidentale împotriva echipamentelor militare rusești din apropierea graniței.

,,Nu puteți oferi asta chiar acum? Bine... revenind la avioanele pe care le aveți pe teritoriul țărilor NATO vecine: ridicați-le... doborâți ținte, protejați civilii", a declarat Zelenski.

"Pot să o facă, sunt sigur că pot. Este acesta un atac al țărilor NATO, este vorba de implicare? Nu", a adăugat președintele ucrainean, care, după cum descrie Reuters, nu și-a ascuns frustrarea.

SURSA: defenseromania.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”