„Nu are sens să muriți fără rost în altă țară”. Videoclipul realizat de ucraineni pentru soldații nord-coreeni

„Nu are sens să muriți fără rost în altă țară”. Videoclipul realizat de ucraineni pentru soldații nord-coreeni

Proiectul ucrainean „Vreau să trăiesc” a publicat un videoclip în coreeană, adresat armatei din Phenian. Până acum 3.000 de militari nord coreeni au fost trimiși în Rusia.

Proiectul „Vreau să trăiesc”, publică un videoclip pentru soldații nord-coreeni/FOTO: Facebook

Proiectul „Vreau să trăiesc”, publică un videoclip pentru soldații nord-coreeni/FOTO: Facebook

„Pentru soldații Armatei Populare Coreene: Cei care ați fost trimiși să ajutați regimul Putin, nu are sens să muriți fără rost în altă țară”.

În videoclip este prezentată tabăra în care vor fi reținuți prizonierii de război din Coreea de Nord . Un fragment din videoclip este publicat de canalul Telegram „Ucraina 365”.

De asemenea, în contextul deciziei Coreei de Nord, Seulul ia în considerare trimiterea de ajutor militar și informații în Ucraina, scrie Newsweek.

Ministrul ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, anunță că în jur de 11.000 de trupe nord coreene se antrenează pe teritoriul Rusiei și ar urma să fie disponibile de luptă până la 1 noiembrie.

La 20 octombrie, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că nu poate confirma dacă Coreea de Nord a trimis trupe Rusiei pentru a-i oferi sprijin în războiul cu Ucraina.

Ministrul adjunct de externe sud-coreean, Kim Hong-kyun, i-a transmis ambasadorului rus în Coreea de Sud, Gheorghi Zinoviev că furnizarea de arme și trupe Rusiei „reprezintă o ameninţare gravă nu numai pentru securitatea Coreii de Sud, ci şi a comunităţii internaţionale”.

În iunie Vladimir Putin și Kim Jong-un au încheiat un parteneriat strategic, prin care creează o alianță militară. Putin a înaintat documentul Dumei de Stat pentru ratificare la 14 octombrie.

„Coreea de Nord va trimite 12.000 de soldați la războiul din Ucraina. Transferul de personal militar a început deja, au raportat mass-media”, transmite Andrei Pivovarov, activist rus, pe rețeaua X.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

3 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”