Novak Djokovici, dezvăluiri despre „poțiunea secretă” cu care rămâne în top și la 37 de ani

Novak Djokovici, dezvăluiri despre „poțiunea secretă” cu care rămâne în top și la 37 de ani

Novak Djokovici s-a calificat ieri seară în finala turneului de la Wimbledon 2024, după ce l-a învins în 3 seturi pe Lorenzo Musetti. Este a 10-a oară când sârbul joacă în ultimul act la turneul londonez, din ultimele 6 fiind consecutive. Nole a fost întrebat despre secretele care l-au ajutat să rămână în top pentru o perioadă atât de lungă de timp, iar jucătorul de 37 de ani a explicat lucrurile care funcționează în cazul lui.

Novak Djokovici, fericit după ce s-a calificat în finală la Wimbledon 2024

Novak Djokovici va juca mâine finala la Wimbledon 2024. Foto EPA EFE

Aflat pe locul 2 mondial, Novak Djokovici a trecut de Lorenzo Musetti, cap de serie nr. 25, scor 6-4, 7-6 (2), 6-4, după două ore și 48 de minute de joc și îl va întâlni în finală, duminică, pe spaniolul Carlos Alcaraz. Până acum, din cele 24 de victorii în turneele de Mare Șlem, 7 au venit la All England Club. După meciul cu italianul, Nole a fost întrebat din nou care sunt secretele care l-au ajutat să se mențină în top pentru atât de mulți ani.

Novak Djokovici și-a început discursul cu o glumă spunând că are nevoie de foarte mult timp pentru a da toate detaliile, apoi a încercat să explice: "Nu avem atât de mult timp să vorbim despre asta. Toată lumea vrea să aibă acea poțiune secretă sau formulă de succes. Care este acel lucru care definește un campion... care îți permite să fii cel mai bun în ceea ce faci și, de asemenea, să rămâi acolo atâta timp cât se poate.

Djokovici: Trebuie să-ți transformi stilul de viață în tenis

Nu există un secret. Am auzit atât de mulți sportivi de-a lungul istoriei vorbind despre munca grea. Ce a funcționat în ceea ce mă privește... I-am văzut pe unii dintre campionii incredibili ai ultimilor 50 de ani din diferite sporturi, ale căror călătorii care cred că se aseamănă cu călătoria mea. Lucrurile bune nu vin ușor.

E ceva care îți definește cu adevărat caracterul. Trebuie să-ți transformi stilul de viață în tenis. Este un sport individual, dacă ai o zi proastă , ai ieșit din turneu. Ține și de calitatea somnului, de nutriție, de managementul gândurilor, de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Totul are un efect asupra modului în care performezi pe teren", a spus Novak Djokovici, care va rămâne pe locul 2 ATP indiferent de rezultatul partidei de mâine cu Carlos Alcaraz (ora 16.00, Eurosport).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii