Noul trend în materie de locații de vacanță: Care sunt țările preferare pentru „coolcation”

Noul trend în materie de locații de vacanță: Care sunt țările preferare pentru „coolcation”

Coolcation” este una dintre tendințele de călătorie din acest an, în care turiștii caută climatele mai răcoroase. Având în vedere temperaturile ridicate din timpul verii, care depășesc cu mult 30 de grade Celsius, tot mai mulți turiști din Europa Centrală și de Sud călătoresc în Suedia.

foto femeie care se bronzează

Noul trend în materie de locații de vacanță: „Coolacation” FOTO Pixabay

Anul acesta, turiștii se opun normelor tradiționale de vară și își petrec vacanțele în țări mai răcoroase, transmite euronews.com .

Din ce în ce mai mulți turiști din centrul și sudul Europei, unde temperaturile de vară pot ajunge până la 30 sau chiar 40 grade Celsius, se îndreaptă spre Umeå, în Suedia.

Cu vremea sa de 17 grade Celsius în iulie, atmosfera pașnică și liniștită și absența blocajelor în trafic, Umeå se dovedește a fi o destinație turistică foarte populară, turiștii sosind în număr mare.

Managerul campingului, Charlotte Nillson, a observat că un număr tot mai mare de persoane din Finlanda ajung la cel mai mare camping din Luleå. Ea crede că explicația este coroana suedeză slabă.

Vizitatorii din Țările de Jos sunt, de asemenea, printre cei care au ales Suedia în detrimentul Spaniei, de exemplu, iar Nilsson crede că campaniile de marketing de succes sunt la originea acestui lucru.

Olandezii vin la recepție și ne spun că au văzut Norbotton la televizor și acum se duc la Capul Nord”, spune ea.

Suedia a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de cumpărători străini de locuințe în această țară nord-europeană cu aproximativ 10,5 milioane de locuitori. Schimbările climatice reprezintă un alt motiv semnificativ pentru această evoluție.

Andre Hamacher și Angelina Pril s-au mutat din Germania în noua lor locuință suedeză în luna mai. Aceștia au cumpărat casa de vacanță din Arvidsjaur în urmă cu patru ani, dar nu au plănuit inițial să locuiască acolo cu normă întreagă până anul trecut.

Vara avem peste 40 de grade Celsius ; este mai răcoare aici”, a declarat Hamacher.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii