Noul PSD a depus CERERE DE ÎNSCRIERE la tribunal!
Noul PSD merge pe repede-nainte! O cerere a fost depusă miercuri la Tribunalul București pentru înregistrarea Partidului Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, a anunțat Sebastian Burduja, membru al comitetului de inițiativă și unul dintre fondatorii PACT, citat de Agerpres.
"Avem deplină încredere în faptul că putem fi în fața cetățenilor în iunie, în noiembrie și de acum înainte. În ultimii trei ani am fost în toată țara, în peste 300 de localități. A fost cu adevărat un privilegiu, am stat de vorbă cu mii de oameni. Ei s-au săturat de cancan-uri, de manipulări, de teorii ale conspirației și vor să vadă că oamenii care ar trebui să îi reprezinte sunt puși pe treabă, știu ce au de făcut, știu să îi asculte și să îi înțeleagă, dar și să găsească soluții la probleme", a anunțat el, într-o conferință de presă.
Sebastian Burduja, absolvent de Stanford și Harvard, a precizat că, în cazul în care cetățenii nu se vor implica, în România nu se vor produce schimbările necesare, iar copiii de azi vor crește într-o țară din ce în ce mai vulnerabilă și mai săracă, în care distanța dintre cetățeni și politicieni va fi tot mai mare.
"Noi am vrea să lăsăm în urmă o altfel de țară copiilor noștri. Am ajuns la vârsta în care începem să avem și noi copii. Despre asta e vorba, despre responsabilitate și asumare", a spus el.
Un alt membru fondator al PACT, Cosmin Drăgoi, a declarat că partidul va fi unul de centru, avansând soluții concrete la problemele actuale ale țării.
"O să vă întrebați poate de ce vin oameni care lucrează în momentul acesta pe salarii mari în companii multinaționale, peste hotare sau în țară, de ce sunt dispuși să rupă din timpul lor sau să renunțe la privilegiile de care beneficiază deja pentru a se implica într-un astfel de proiect. Chiar în actualul guvern tehnocrat avem astfel de oameni, care renunță la funcții mari pentru că au acest simțământ, al datoriei față de țară", a spus el.
Cristina Moldovan, care trăiește de șapte ani în Norvegia, a atras atenția asupra faptului că mulți dintre membrii PACT au fost implicați în proiecte de voluntariat. "Majoritatea dintre noi suntem oameni veniți din partea de voluntariat, unde am avut proiecte, cu multe rezultate, iar din punctul meu de vedere aceasta este cel mai important", a spus ea.
În opinia lui Sebastian Burduja, cele mai mari probleme ale României sunt legate de: educație, atât în ce privește curricula școlară, cât și infrastructura unităților de învățământ, sănătate, infrastructură și reforma administrației publice. El a menționat că mai puțin de jumătate dintre cei 500 de membri care fac parte din PACT au studii în străinătate. Totodată, el a subliniat că PACT susține necondiționat turul al doilea pentru alegerile locale.
"A fost o doleanță exprimată de stradă foarte clar: vrem două tururi. Haideți să punem presiune pe parlamentarii noștri, să îi sunăm în fiecare zi, să le scriem scrisori, să îi luăm în presă și să schimbăm lucrurile în spiritul unei democrații sănătoase. (...) Ar fi măcar un câștig dacă s-ar agrea acum să fie două tururi la alegerile locale din 2020", a spus el.
În ce privește distribuția geografică a membrilor, PACT acoperă aproximativ 30 de județe, a susținut Burduja, adăugând că formațiunea este finanțată integral de membrii săi.
"Avem un oarecare dezavantaj față de partidele mari, pentru că nu avem întotdeauna acces în media, astfel că ne transmitem mesajele mai ales prin social media, în care noi credem foarte mult. În lunile următoare vom organiza evenimente în țară, să auzim de la cetățeni care sunt problemele lor și cum putem defini împreună soluții", a mai afirmat el.