Nostradamus şi Baba Vanga, aceeași predicție terifiantă pentru 2025

Nostradamus şi Baba Vanga, aceeași predicție terifiantă pentru 2025

Doi dintre cei mai cunoscuți clarvăzători ai lumii, ale căror previziuni s-au împlinit în mare parte, ar fi făcut exact aceeași predicție înfricoşătoare pentru anul 2025. Atât Nostradamus, cât și Baba Vanga au spus că anul viitor va avea loc un război distrugător în toată Europa.

Lucrarea "Prophecies" a lui Nostradamus este citată tot mai des în lume. Foto arhivă

Lucrarea "Prophecies" a lui Nostradamus este citată tot mai des în lume. Foto arhivă

Michel de Nostredame, faimos astrolog, medic și cabalist francez din secolul al XVI-lea, care şi-a scris profeţiile sub formă de catrene, a prezis în 2025 „pământurile Europei” vor fi implicate în „războaie crude”, adăugând că „ciuma antică va fi mai rea decât dușmanii”, potrivit DailyMail .

La rândul său, nu mai puţin cunoscuta clarvăzătoare Baba Vanga și-a exprimat îngrijorarea cu privire la un conflict generalizat în Europa pentru 2025, despre care a spus că ar „devasta” populația continentului.

Profeţiile lui Nostradamus

Profeţiile lui Nostradamus au fost publicate, sub forma unor catrene, în anul 1555, iar lucrarea sa, intitulată „Les Propheties”, este citată adesea de cei care vor să descifreze tainele viitorului şi care dau diferite interpretări versurilor sale.

Potrivit acestora, 70% din evenimentele prezise cu sute de ani în urmă de Nostradamus ar fi avut loc aşa cum au fost descrise de el. Astfel, astrologul francez ar fi făcut predicţii adevărate în legătură cu domnia lui Napoleon, Al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea președintelui american John F. Kennedy şi aselenizarea.

În plus, mulţi dintre cei care au analizat unul dintre catrene în care el vorbeşte despre „cerul în flăcări”, „noul oraș”, „trăsnet uriaș” și „doi frați răpuși”, au concluzionat că ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001 .

În ceea ce priveşte anul 2024, unul dintre evenimente prezise de Nostradamus ar fi un conflict de șapte luni, care a fost interpretat ca începutul celui de-al Treilea Război Mondial.

În timp ce unii cred că acestei profeții îi corespunde războiul din Ucraina, alții au în vedere posibilitatea unui conflict major declanșat cauza situaţiei tot mai tensionate dintre China şi Taiwan. Cert este că celebrul Nostradamus vorbeşte despre un nou război în care vor fi implicate mai multe puteri mondiale, inclusiv Statele Unite, Rusia și China.

Pentru 2024, Nostradamus a prezis, de asemenea, un cutremur devastator care va provoca pagube extinse și moarte în California, dar şi faptul că în acest an va fi ales un nou Papă. Conform catrenelor sale liderul Rusiei se va confrunta cu un test major în 2024, anul dragonului, când supremaţia lui Vladimir Putin ar trebui testată atât economic, cât și politic, pe plan intern, pe teritoriul Rusiei și pe plan internațional.

În catrenele sale Nostradamus scrie şi despre momentul în care va arde „cetatea lui Dumnezeu”, iar cei care au analizat textele sale spun că, istoric vorbind, în perioada lui Nostradamus, „cetatea lui Dumnezeu” poate fi considerat Ierusalimul, capitala Israelului.

Baba Vanga

În ceea ce o priveşte pe nu mai puţin faimoasa Baba Vanga, aceasta a fost o clarvăzătoare bulgară, ale cărei profeţii au devenit literă de lege printre adepții teoriei conspirației, după ce unele dintre declarațiile sale s-au dovedit a fi adevărate.

Baba Vanga, pe numele său adevărat Vangelia Pandeva Dimitrova, susținea că la vârsta de 12 ani, după ce şi-a pierdut vederea, a primit un dar rar de la Dumnezeu, care o ajuta să vadă în viitor.

Cunoscută drept Nostradamus al Balcanilor, ea a lăsat în urmă previziuni pentru fiecare an până în 5079, când a spus că lumea se va sfârși. Printre profeţiile sale care s-au adeverit se numără invazia rusă din Ucraina, precum și atacurile de la 11 septembrie din New York.

Într-un interviu din 1979, ea a afirmat că Rusia va domina lumea și că președintele Vladimir Putin va deveni „stăpânul lumii”. În timpul interviului cu scriitorul Valentin Sidorov, ea a spus că „gloria” lui Putin va rămâne „neatinsă”.

„Toate se vor dezgheța, ca gheața, doar una va rămâne neatinsă - gloria lui Vladimir, gloria Rusiei. Toate vor fi îndepărtate de ea din cale și nu numai că va fi păstrată, dar va deveni și stăpânul lumii”, declara ea la acea vreme.

Mulţi susţin că Baba Vanga ea a prezis, de asemenea, pandemia de Coronavirus, dezastrul de la Cernobîl din Ucraina din 1986 și moartea prințesei Diana în 1997.

În 1989, ea ar fi spus despre atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center: „Groază, groază! Frații americani vor cădea după ce vor fi atacați de păsările de oțel. Lupii vor urla într-un tufiș, iar sângele nevinovat va țâșni”.

Potrivit DailyMail, clarvăzătoarea ar mai fi prezis corect că cel de-al 44-lea președinte al SUA va fi primul de culoare (Barack Obama). Cu toate acestea, ea a prezis în mod incorect că Europa va „înceta să existe” până în 2017, când ccontinentul urma să fie transformat într-un „pustiu aproape complet lipsit de viață umană”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O știre interesantă despre porumb, după ce nave românești au fost refuzate în câteva țări

2 Planul prin care Iranul ar putea să radă Israelul de pe hartă

3 VIDEO Panică și focuri de armă la Moscova

4 Oana Zăvoranu ar fi vândut cu 25.000 de euro mașina în care soțul ascunsese economii de 300.000 de euro

5 Telefonul vă urmărește în secret cu ajutorul a trei setări. Cum să le dezactivați