Nomazii digitali, un coșmar pentru cafenelele din Europa. Ce măsuri au luat antreprenorii

Nomazii digitali, un coșmar pentru cafenelele din Europa. Ce măsuri au luat antreprenorii

Cafenelele din Europa sunt sufocate de nomazii digitali și au început să ia măsuri împotriva acestora. Unele localuri interzic complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep un tarif orar pentru a le folosi, relatează Euronews.

Cafenelele europene, sufocate de nomazi digitali - Foto Pixabay

Cafenelele europene, sufocate de nomazi digitali - Foto Pixabay

A fi nomad digital îți dă posibilitatea de a lucra din cafenele renumite din întreaga lume, dar proprietarii acestor localuri sunt tot mai deranjați de laptopuri.

Barurile și cafenelele din Valencia, Santiago și Barcelona iau măsuri drastice împotriva nomazilor digitali care ocupă mesele pentru perioade îndelungate. Proprietarii se plâng că aceștia stau ore întregi, uneori chiar pentru prețul unei singure cafele.

De aceea se gândesc la măsuri drastice. Ei urmează modelul celor din Berlin și Paris care au deja reguli pentru așa ziși „squatteri cu laptopuri”.

Spania, printre țările preferate de nomazii digitali

Spania atrage nomazi digitali datorită climei calde, prețurilor accesibile și bogăției culturale. Totuși, modul lor de lucru poate crea frustrare în unele orașe. Cafenelele și barurile din orașele spaniole sunt din ce în ce mai nemulțumite de clienții care ocupă mese pentru ore întregi după ce comandă doar o singură băutură.

Pentru micii antreprenori, aceasta nu este o opțiune sustenabilă, astfel că mulți au luat măsuri.

Raquel Llanes, proprietara unei cafenele în zona Raval din Barcelona , a explicat că situația a devenit dificilă.

Am avut clienți care au comandat un espresso și au stat timp de opt ore, oameni care ne-au cerut să dăm muzica mai încet pentru a putea avea întâlniri, clienți care și-au scos Tupperware-ul pentru a mânca”, a spus ea.

Inițial, aceasta a spus că a permis munca din cafeneaua ei, dar „după doi ani a realizat că nu este sustenabil economic.

În Valencia, Santiago și Barcelona, barurile și cafenelele au luat măsuri pentru a descuraja telelucrătorii, oprind WiFi-ul. Unele cafenele afișează anunțuri care interzic munca la distanță în timpul orelor de vârf, între 8:30 și 12:30.

Altele permit clienților cu laptopuri să rămână, dar le cer să se mute dacă au nevoie de spațiu pentru un grup sau pentru clienții obișnuiți.

Fără laptopuri în cafenelele din Paris și Berlin

De câțiva ani, cafenelele din orașe europene precum Paris, Berlin, Lisabona și Brighton au luat măsuri împotriva telelucrătorilor. Unele au interzis complet laptopurile, iar altele percep o taxă orară pentru utilizarea acestora.

Mulți proprietari de cafenele consideră că nu este vorba doar despre lipsa de rentabilitate, ci și de faptul că afectează atmosfera localului.

Un comentator pe Reddit a remarcat că prezența constantă a unor oameni cu laptopuri strică imaginea cafenelei, subliniind că aceste locuri ar trebui să fie destinate socializării. Alții au adăugat că lucrul din cafenele este adesea inacceptabil social și dăunător pentru afaceri.

Alteori, frustrarea provine din comportamentul lipsit de respect al nomazilor digitali.

Cel mai rău sunt acei oameni care lasă ambalajele de sandvișuri de la supermarket pe masă pentru ca personalul să le curețe ”, a scris un utilizator pe Reddit.

Dacă sunteți un nomad digital în Spania, luați în considerare spațiile de co-working care au apărut în toată țara.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii