Noi resurse de gaze descoperite de OMV Petrom în Oltenia

Noi resurse de gaze descoperite de OMV Petrom în Oltenia

OMV Petrom a descoperit noi resurse de gaze în imediata apropiere a infrastructurii existente în judeţul Vâlcea, Oltenia, sonda, forată în proximitatea zăcământului Mamu, intrând în producţie la sfârşitul lunii octombrie, cu un volum iniţial de peste 190.000 m3/zi (circa 1.100 bep/zi), conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

"Sonda Mamu 4317 a fost forată în proximitatea zăcământului Mamu, la o adâncime de aproximativ 4.400 de metri şi a confirmat existenţa gazelor şi condensatului. Datorită proximităţii faţă de infrastructura existentă, sonda a intrat în producţie la sfârşitul lunii octombrie, cu un volum iniţial de peste 190.000 m3/zi (circa 1.100 bep/zi)", se menţionează în comunicat.

Investiţiile în foraj şi pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existentă s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro.

"Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producţie cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producţia lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare şi activităţi de producţie pentru a limita acest declin şi pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie. În primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investiţiile cu peste 40% faţă de perioada similară a anului trecut şi am forat 89 de sonde noi şi sidetrackuri. Acestea se adaugă celor 9 miliarde de euro deja investite în Upstream, în România, în perioada 2005-2017", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământul Mamu se află în producţie din 1980, dar continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producţie din portofoliul OMV Petrom. Producţia curentă a acestuia este de aproximativ 4.500 bep/zi. Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producţia anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuinţe.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârşitul lui septembrie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiuni, Fondul Proprietatea 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 25,5 miliarde de euro plătiţi sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2017.AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”