Noi reguli pentru firmele de deratizare, dezinfecție și dezinsecție

Noi reguli pentru firmele de deratizare, dezinfecție și dezinsecție

Ministerul Sănătății a decis, recent, să modifice un ordin privind normele de igienă și sănătate publică prin care, între altele, se impun unele reguli noi care trebuie respectate de firmele de deratizare, dezinfecție și dezinsecție (DDD), inclusiv atunci când sunt contractate presteze pentru școli.

Firmele DDD au reguli noi de functionare

Firmele DDD au reguli noi de functionare

În primul rând, Ordinul, care a fost recent publicat în Monitorul Oficial, prevede că prestatorii de servicii de deratizare , dezinfecție și dezinsecție au noi obligații. Printre altele, actul normativ stabilește obligația acestora de a deține contracte cu firmele de transport și neutralizare a deșeurilor periculoase și de a pune la punct un registru al tuturor procedurilor efectuate. În plus, se impun noi condiții de depozitare a produselor biocide și se cere încheierea unui proces-verbal în dublu exemplar după fiecare operațiune efectuată. Foarte important, reglementarea se referă în mod expres la procedurile care trebuie respectate la deratizarea, dezinsecția și dezinfecția grădinițelor sau școlilor. „Dacă serviciile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție se realizează în unități de învățământ, se impune stabilirea unui termen de minimum 24 de ore între efectuarea procedurii și reluarea cursurilor sau realizarea acestor proceduri la sfârșitul săptămânii, iar unitatea de prestări servicii informează direcția de sănătate publică județeană și a municipiului București cu minimum 24 de ore înainte de începerea procedurii, cu menționarea produselor biocide care se vor utiliza”, mai prevede documentul.

Apoi, în document se mai arată că persoanele fizice sau juridice care vor să-și construiască o fântână trebuie să țină cont că, în mod obligatoriu, aceasta trebuie amplasată astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare. Astfel, amplasarea fântânilor publice și a fântânilor individuale se face cu respectarea distanței de cel puțin 10 metri radial față de orice sursă posibilă de poluare: grajd, cotețe, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, fose septice vidanjabile, latrine și trebuie să se facă astfel încât să nu afecteze sănătatea populației și mediul. Adâncimea stratului de apă folosit nu trebuie să fie mai mică de 6 metri.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...