Nigel Farage, apostolul Brexit, îi cântă în strună lui Putin: „Occidentul a provocat războiul din Ucraina“

Nigel Farage, apostolul Brexit, îi cântă în strună lui Putin: „Occidentul a provocat războiul din Ucraina“

Liderul Partidului Reformei (Reform UK, dreapta populistă), Nigel Farage, a susținut că invazia Ucrainei de către Rusia este o consecință a expansiunii continue spre est a Uniunii Europene și a NATO.

p 7 Nigel Farage WC jpg

Farage, un politician eurosceptic, care a fondat în noiembrie 2018 Partidul Brexit, transformat între timp în Reform UK, a declarat pentru BBC că „desigur” războiul este din vina preşedintelui Vladimir Putin. Dar el a adăugat că extinderea UE şi a NATO i-a dat un „motiv” să spună poporului rus: „Vin din nou după noi”.

Liderul Reform UK, partid aflat în continuă creștere în sondajele pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie din 4 iulie a fost intervievat de prezentatorul Nick Robinson, care i-a reamintit lui Farage despre o afirmație a sa din trecut că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este omul de stat pe care îl admiră cel mai mult.

„Stai puțin, am spus că nu-mi place de el”, intervine Farage. „Dar ați spus că îl admirați”, îi răspunde Robinson. Farage replică: „L-am admirat ca operator politic pentru că a reușit să preia controlul asupra conducerii Rusiei”.

Liderul Reform UK adaugă că este „absurd” că poți alege un domeniu în care un personaj este „talentat” și „dintr-o dată ești cel mai mare susținător”.

Secretarul laburist al Apărării John Healey a declarat că aceste comentarii ale lui Farage l-au făcut „inapt pentru vreo funcţie politică, cu atât mai puţin să conducă un partid serios în Parlament”.

De asemenea, a răspuns afirmaţilor lui Farage fostul secretar general al NATO, Lord George Robertson, care l-a acuzat că „repetă mecanic linia Kremlinului” şi că „a furnizat noi scuze pentru atacul brutal şi neprovocat”.

În timpul interviului, liderul Reform UK a susţinut că Lord Robertson a fost de acord că războiul a fost cauzat de extinderea UE.

Guy Verhofstadt, un proeminent europarlamentar belgian şi critic frecvent al lui Farage, l-a acuzat de asemenea că repetă „temele de discuţie ale Kremlinului”.

„În Parlamentul European, Farage l-a apărat mereu pe Putin”, a spus el. „Fiecare vot pentru Farage este sărbătorit la Moscova!”, a adăugat el.

Noile sondaje prezic o surpriză majoră în alegerile legislative din Marea Britanie

Acestea prezic o victorie istorică a laburiştilor împotriva conservatorilor care ar urma să fie eliminaţi masiv din parlament. Potrivit unui sondaj Savanta, realizat pentru ziarul The Telegraph, conservatorii ar trece de la 365 de locuri cât au în prezent la 53, în timp ce laburiştii vor trece de la 202 cât au în prezent la 516.

Rishi Sunak va deveni primul premier britanic în exercițiu care îşi va pierde fotoliul din parlament la alegerile generale de pe 4 iulie iar conservatorii săi ar urma să fie nimiciţi, arată un sondaj The Telegraph. Cu două săptămâni înainte de alegerile legislative din Marea Britanie, două noi sondaje publicate miercuri prezic o victorie istorică a laburiştilor împotriva conservatorilor aflaţi la putere de 14 ani.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul YouGov, laburiştii (centru-stânga) ar urma să câştige 425 din cele 650 de locuri în Parlamentul britanic la alegerile din 4 iulie, “cel mai mare număr din istoria partidului”, cu 39% din voturi. La rândul său, Institutul Savanta a estimat chiar un număr mai mare de locuri câştigate de Partidul Laburist a lui Keir Starmer – 516, dublu faţă de numărul obţinut de Tony Blair în timpul victoriei laburiste din 1997.

Conservatorii ar ajunge astfel la doar 53 de locuri în Parlament, o înfrângere zdrobitoare şi fără precedent pentru partid.

Sondajul Savanta, realizat pentru ziarul The Telegraph, prezice chiar pierderea de către premierul conservator a fotoliului de deputat de Richmond, Yorkshire (nordul Angliei), în faţa laburiştilor, o situaţie nemaiîntâlnită până acum pentru un şef de guvern.

Personalităţi importante, precum ministrul de finanţe Jeremy Hunt, ministrul apărării Grant Shapps şi ministrul pentru relaţiile cu Parlamentul Penny Mordaunt, şi-ar pierde chiar şi ei locurile în Parlament, potrivit celor două institute de sondare a opiniei publice.

Potrivit YouGov, liberal-democraţii şi-ar putea consolida poziţia şi deveni a treia forţă în Parlament cu 67 de locuri, depăşind astfel Partidului Naţionalist Scoţian (SNP) pro-independenţă, care ar avea doar 20 de locuri la Westminster.

Partidul Reform UK, care a înregistrat o creştere în sondajele de opinie după intrarea surpriză în cursă a lui Nigel Farage la începutul lunii iunie, ar obţine primele sale cinci locuri în Parlament, cu 15% din voturi, potrivit YouGov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii