Nicușor Dan: E nevoie de transparență; Barbu: Nu transparența lipsește, ci legitimitatea; Turcescu: E nevoie de o reîmpărțire a orașului

Nicușor Dan: E nevoie de transparență; Barbu: Nu transparența lipsește, ci legitimitatea; Turcescu: E nevoie de o reîmpărțire a orașului

Trei dintre candidații la Primăria Capitalei, Daniel Barbu (ALDE), Robert Turcescu (PMP) și Nicușor Dan (USB) au participat, sâmbătă, la o dezbatere cu bucureștenii, organizată de Rețeaua Civică București, fiecare prezentându-și propria viziune privind dezvoltarea Bucureștiului.

Candidații au răspuns la întrebările puse de bucureșteni, cele mai multe dintre acestea referindu-se la viziunea privind viitorul Capitalei.

"Un primar general nu e Harry Potter, el nu va putea lucra pentru a-și duce la îndeplinire viziunea despre București fără sprijinul organizațiilor non-guvernamentale, fără spirjinul cetățenilor, fără spirjinul mediului privat și al unui Consiliu General responsabil. Îmi doresc ca după 4 ani de administrație Turcescu să existe un transport public civilizat, modernizat, capabil să satisfacă nevoile acestui oraș și pe ale cetățenilor lui. Îmi doresc finanțarea unor lucrări începute deja, scrise deja în scriptele primăriei, dar care fie nu au fost finanțate, fie au fost întârziate și produc în momentul de față pagube în bugetul municipalității", a spus Turcescu.

El a precizat că dorește să aibă două mandate de primar și să poată convinge Parlamentul să voteze o nouă lege a Capitalei.

"Orașul acesta nu mai poate supraviețui cu șapte bugete diferite, cu șapte viziuni de dezvoltare, cu primari care își respectă mai degrabă mandatul politic în detrimentul mandatului oferit de cetățeni. Orașul are nevoie de o nouă împărțire", a adăugat Turcescu.

La rândul său, Nicușor Dan a promis că la finalul mandatului său de primar Bucureștiul va avea o administrație funcțională.

"Ceea ce vreau eu să promit este o administrație care funcționează, nu administrația publică rușinoasă cu care avem toți de a face azi. Asta înseamnă transparență în tot ce înseamnă activitatea Primăriei și mai ales a cheltuirii banului public, să publici contracte pe site în momentul în care ele sunt emise. Asta înseamnă ca în relația cu cetățeanul să simplificăm procedurile astfel încât cetățeanul să vină o singură dată la Primărie pentru orice problemă pe care o are de rezolvat, pentru orice act pe care îl are de obținut să găsescă pe site-ul Primăriei tot setul de acte cu care trebuie să vină o singură dată, iar Primăria să se ocupe după aceea de relația cu celelalte autorități, un sistem just care să cuprindă toate informațiile de ordin geografic, inclusiv proprietățile municipalității pe care vrea să dezvoltăm școli, grădinițe, spații verzi", a precizat candidatul USB.

Pe de altă parte, Daniel Barbu a subliniat că nu transparența este cea care lipsește, ci "legitimitatea".

"Programul meu are viziunea unui oraș liber de democrație. Transparență există și astăzi, nu transparența lipsește, ci legitimitatea. Cu alte cuvinte, datele care sunt disponibile cetățenilor, dar cer oarecare experiență a citirii lor și evident mulți cetățeni nu au această experiență sau nu au timp sau nu au intenția de a dobândi o asemenea experiență. De aceea, eu îmi propun să facem mai mult decât să punem la dispoziție în format electronic toate datele. Vrem să prezentăm prin corespondență rapoarte trimestriale, succinte dar clare și cuprinzătoare pe care fiecare cetățean, interesat sau nu, îl poate arunca sau își poate face din raport o lectură de week-end. Fiecare cetățean să primească acasă un soi de dare de seamă succintă asupra tuturor cheltuielilor ca și asupra tuturor deciziilor luate de primar și de Consiliul General", a afirmat Daniel Barbu.

În legătură cu Catedrala Mântuirii Neamului, candidații au avut păreri total diferite. Astfel, Daniel Barbu a spus că nu i se pare oportun ca Primăria Municipiului București, primarul, Consiliul General, să aloce fonduri pentru finalizarea acesteia, adăugând că este convins că Patriarhia are fondurile necesare pentru a finaliza execuția clădirii respective. Nicușor Dan a spus despre acest subiect că este "un punct sensibil" asupra căruia ar trebui să se pronunțe bucureștenii prin referendum. În schimb, Robert Turcescu a precizat că va aloca bani, dacă va fi primar, pentru finalizarea acestui obiectiv.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!

5 VIDEO Imagini de la atacul Ucrainei în Rusia...