Nicuşor Dan, după ce rezolvat o problemă de clasa a IV-a: „Ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”

Nicuşor Dan, după ce rezolvat o problemă de clasa a IV-a: „Ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”

Invitat la o emisiune difuzată de Digi24, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, fost olimpic la matematică, a acceptat să rezolve în direct o problemă de clasa a IV-a.

Nicuşor Dan spune că şcoala românească nu e raportată la realitate

Nicuşor Dan spune că şcoala românească nu e raportată la realitate

În cadrul emisiunii „În fața ta”, difuzată joi de Digi24, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a acceptat provocarea unei profesoare de matematică de a rezolva o problemă, despre care aceasta a spus că ar fi pentru clasa a IV-a şi că soluţia o poate afla „oricine ştie să împartă la 2”, relatează Digi24 .

Problema sună astfel: „Care este cel mai mic număr natural, astfel încât dacă iau ultima cifră și o mut la începutul lui, numărul obținut este de 2 ori mai mare decât cel inițial?”, iar aflarea soluţiei s-a dovedit că nu este aşa de simplă.

În acest context, Nicuşor Dan, fost olimpic la matematică , a afirmat că „ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”.

„Eu vorbesc ca ne-specialist; am ieşit din zona asta demult. Cred că în România se învaţă prea mult la nivelul şcolii şi al liceului. Eu am fost în Franţa; după trei ani de facultate, eram deja obosit. Şi colegii mei atunci începeau. Erau în facultate şi făcuseră un liceu normal, îşi deschiseseră cultura generală şi atunci descopereau... Eu făcusem toate olimpiadele posibile şi eram deja obosit când trebuia să accelerez. Doi: ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”, a spus edilul general al Bucureştiului.

De asemenea, potrivit lui Nicuşor Dan, elevii ar trebui să înveţe şi aspecte legate de viaţa unor personalităţi, astfel încât informaţiile să devină mai interesante şi mai accesibile.

„Într-adevăr, există foarte multe lucruri, în orice domeniu te duci... sunt oameni, cu pasiunile lor, care au făcut lucrurile acestea. Care şi-au scris scrisori unul altuia, care au avut iubite şi trebuie să povestim despre ei, pentru că în felul acesta lucrurile devin mai interesante şi mai accesibile”, a mai spus primarul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

2 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare

3 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

4 „Americanii ar putea distruge toate locurile de lansare nucleară ale Rusiei și Chinei și asta nu e bine”

5 Cum a înșelat „mecanicul vedetelor” mai mulți maneliști, influenceri și oameni de afaceri