Nicușor Dan: Am depus o cerere conform căreia USB își dă acceptul ca USR să îi folosească simbolul în alegeri

Nicușor Dan: Am depus o cerere conform căreia USB își dă acceptul ca USR să îi folosească simbolul în alegeri

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că a depus la Biroul Electoral Central o nouă cerere pentru aprobarea siglei formațiunii, atașând o adresă oficială din care reiese că Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) este de acord ca USR să folosească sigla respectivă.

"Biroul Electoral Central a respins semnul "triunghi" cu care noi am solicitat să candidăm în alegerile parlamentare, aplicând legea care spune că un partid nu are voie să folosească semnul altui partid, celălalt partid fiind USB. Legea prevede o excepție, excepția cazului în care USB își dă acceptul ca USR să îl folosească, ceea ce este de la sine înțeles, din moment ce noi am făcut cerere de fuziune prin absorbție a USB prin USR. Biroul Electoral Central a judecat foarte formalist și a considerat că nu există acest accept scris. Noi la tribunal ne-am dus și am spus că acest accept există prin însuși actul de fuziune — USB prin congresul lui a spus că-și transferă toate bunurile către USR — și prin faptul că eu, ca președinte al USB, am contrasemnat cererea către BEC. Instanța se va pronunța azi. În situația care această cerere va fi respinsă, noi am făcut o altă cerere prin care am solicitat același "triunghi", de data asta cu o hârtie oficială semnată de mine, prin care spunem că USB își dă acceptul pentru ca USR să îi folosească simbolul în alegerile parlamentare. Acesta este de fapt obiectul litigiului de azi. Fie azi, fie prin decizia pe care BEC o va lua, o să avem un semn electoral. În orice caz, vom candida în alegeri în toate județele din România", a explicat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

El a menționat că va ocupa primul loc pe lista USR pentru alegerile parlamentare, în timp ce fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea se va afla pe locul al doilea. La Senat, lista va fi deschisă de fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

"Vrem să avem o guvernare transparentă, vrem să avem oameni cinstiți în funcție publică și vrem să schimbăm modul în care clasa politică se raportează la cetățeni. Considerăm că Guvernul Cioloș a fost un exemplu în această direcție. De aceea dorim ca Dacian Cioloș să continue după alegerile din 11 decembrie să fie premierul României", a spus el.

Nicușor Dan a apreciat că alegerile din decembrie sunt mai importante decât alegerile anterioare, deoarece "în sfârșit oamenii au cu cine să aleagă".

"Nu cred că mai este un secret. Premierul României, după alegerile din decembrie, va fi Dacian Cioloș sau Liviu Dragnea. Asta este alegerea pe care românii au să o facă. (...) Noi considerăm că ar fi un dezastru ca în urma alegerilor prim-ministru să fie Liviu Dragnea. Nu doar că ar fi rușinos ca România să fie singura țară din UE condusă de un prim-ministru condamnat penal, dar pentru că — mai important — guvernarea națională sau locală a PSD este legată de sărăcie. Uitați-vă la cele mai sărace județe din România și veți vedea acolo o guvernare locală PSD", a apreciat liderul USR.

El a susținut că Liviu Dragnea este "cel mai bun exemplu pentru acest fenomen", deoarece a condus cel mai sărac județ din România, în timp ce "averea dumnealui și bunăstarea dumnealui au continuat să crească în paralel".

"Avem o alegere între o teleormanizare a României și o Românie modernă, europeană. Avem alegerea între sărăcie și un drum către prosperitate și normalitate în România", a spus Nicușor Dan.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”