„Nicu Covaci trăiește”. Ce spune Cristi Gram, chitaristul Phoenix, după ce a apărut informația că Nicu Covaci a murit

„Nicu Covaci trăiește”. Ce spune Cristi Gram, chitaristul Phoenix, după ce a apărut informația că Nicu Covaci a murit

De la primele ore ale dimineții de vineri 7 iunie, pe rețelele sociale a început să circule o știre conform căreia marele muzician Nicu Covaci ar fi murit. Numai că din fericire știrea nu s-a confirmat, Nicu Covaci fiind în stare stabilă.

Starea lui Nicu Covaci este stabilă FOTO Facebook

Starea lui Nicu Covaci este stabilă FOTO Facebook

„Nicu Covaci trăiește, este în tratament la spital. E de noaptea minții faptul că s-a rostogolit online o asemenea știre falsă”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” Cristi Gram, chitaristul trupei Phoenix.

Și cei de la Phoenix Transsylvania au infirmat, într-o postare pe Facebook, vestea morții marelui Nicu Covaci: „Nicu Covaci este într-o stare stabilă, așa cum o știm de o vreme încoace. Sunt oameni care îl iubesc și respectă și nu merită să traverseze stări și emoții generate de câțiva în nevoie de atenție. Așadar, readresăm invitația de a lua informațiile corecte de pe această pagină!”

„Adevărul” a vorbit despre informația nefondată a decesului lui Nicu Covaci și cu Josef Kappl Muzician de primă mărime, fost membru al trupei Phoenix timp de peste două decenii și un rocker cu greutate.

„E lipsă de respect și de bun simț faptul că a circulat pe internet o informație nefondată”, a precizat Josef Kappl pentru „Adevărul”.

Nicu Covaci, în vârstă de 76 de ani, a fost operat pe creier pe 22 martie 2024, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Intervenția chirurgicală a fost o reușită.

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix s-a simțit rău în lunile de dinainte de operație, acesta plângându-se că amețește, că nu mai poate sta în picioare, că-i amorțește fața și că îi este afectată vederea.

În urmă cu un an, pe 29 martie 2023, Nicu Covaci ar fi trebuit să susțină un concert într-un club din Arad, însă i s-a făcut rău în timp ce dădea autografe la cinematograful Arta, după filmul „Phoenix: Povestea”. Chitaristul a ajuns la spital, unde i s-au făcut mai multe analize.

Artistul locuiește de 47 de ani în Occident, majoritatea timpului în Germania, însă acum are reședința în Spania. El a luat însă decizia să se lase pe mâinile medicilor din România.

Diagnosticul pus de medici a fost „proces expansiv intracranian”, operația fiind o urgență. Intervenția chirurgicală, condusă de echipa renumitului medic neurochirurg Horia Pleș, a durat aproximativ șase ore, în timpul ei fiind extirpată o tumoră de pe creier.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii