Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, declarații comune în Slobozia Conachi: „Mai sunt două persoane dispărute”

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, declarații comune în Slobozia Conachi: „Mai sunt două persoane dispărute”

Un nou cod roșu de inundații a fost emis pentru județele Vaslui și Galați, valabil până duminică, la prânz. Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă și-au petrecut noaptea în zonele afectate de inundații, conform declarațiilor acestora. În acest timp, au fost amenajate mai multe corturi și o tabără într-un sat din Iași pentru sinistrații din Vaslui și Galați, județe care au fost lovite de inundaţii încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. Patru persoane au murit până acum în urma inundațiilor.

Ora 11:08 Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău anunţă duminică dimineaţă că în urma eforturilor susţinute ale drumarilor care au intervenit ore întregi a putut fi redeschis traficul pe DN26 Galaţi-Găneşti, transmite News.ro. Şoseaua fusese acoperită de o cantitate impresionantă de aluviuni, în urma viiturilor care s-au produs ziua trecută în judeţul Galaţi. Pe de altă parte, DN25 Galaţi-Tecuci rămâne închis şi la această oră.

Ora 11:00 Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat duminică încheierea comandamentului energetic de urgenţă, determinat de inundaţiile din judeţul Galaţi, transmite Agerpres.

  • „Vestea bună este ca la nivelul reţelei de transport a energiei electrice nu există probleme, aşa cum nu există probleme pe zona de transport-distribuţie gaze naturale”, a scris Burduja, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, pe reţeaua de distribuţie energie electrică, staţia de transformare Pechea, care alimentează trei linii de medie tensiune, este complet inundată şi nefuncţională. Cele trei linii vor fi preluate în condiţii de siguranţă de staţiile de transformare adiacente. Sunt identificaţi până la acest moment şapte stâlpi rupţi, care vor fi înlocuiţi în cel mai scurt timp: trei stâlpi de medie tensiune şi patru stâlpi de joasă tensiune.

  • „Ne concentrăm eforturile pe reţeaua de medie tensiune, apoi vom repune în funcţiune liniile de joasă tensiune şi vom interveni punctual din casă în casă, după caz, până ce toate locuinţele vor fi realimentate cu energie electrică”, a transmis ministrul Energiei.

09:46 Marcel Ciolacu a anunțat că, din nefericire, mai există două persoane dispărute de două zile. Premierul Ciolacu le-a mulțumit președintelui Senatului Nicolae Ciucă, care l-a însoțit în zonele inundate, miniștrilor de Interne, Mediu și al Apărării și șefului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat: ”Este o normalitate în astfel de situații”, a mai spus Ciolacu, care a mai precizat și că Armata este pregătită să intervină după retragerea apelor și că va urma o perioadă de acordare de ajutoare pentru sinistrați.

Ora 09:30 Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Cătălin Predoiu şi şeful DSU Raed Arafat au ajuns duminică la Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

3 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

4 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor

5 „Nu e deloc de glumit, se hrănesc cu sânge” / Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor