Nicolae Ciucă a răspuns la acuzațiile generalului (r) Eugen Bădălan despre lupta de la Nassiriya: „Există un jurnal care nu poate fi contestat”

Nicolae Ciucă a răspuns la acuzațiile generalului (r) Eugen Bădălan despre lupta de la Nassiriya: „Există un jurnal care nu poate fi contestat”

Nicolae Ciucă a afirmat că a luptat în Irak, în Nassiriya. Liderul PNL a spus că a existat o aprobare solicitată şefului Comandamentului operaţional întrunit, căruia îi era subordonat când se afla în teatrele de operaţii.

 Nicolae Ciucă îl contrazice pe generalul (r) Eugen Bădălan Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă îl contrazice pe generalul (r) Eugen Bădălan Foto: Inquam Photos / George Călin

Generalul (r) Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, a precizat în cadrul unei ediții transmise live de Gândul că Nicolae Ciucă, președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale, nu a participat la lupta de la Nassiriya. Fostul general a dezvăluit că povestea a fost exagerată de un reporter și că Ciucă nu și-a asumat un rol real în acea operațiune.

Nu e vina lui că s-a trezit «eroul de la Nassiriya». Vina îi aparține unui reporter de radio care a făcut o întreagă tevatură, în condiiile în care Ciucă nu a fost la Nassiriya. Acolo a acționat un contingent italian. La un moment dat comandantul contingentului Italian a cerut sprijinul lui Ciucă și Ciucă a spus că dacă nu am aprobare de la București nu merg. Și nici nu a cerut aprobarea de la București. Spun asta pentru că la acel moment eram șeful Forțelor Terestre și ar fi trebuit să știu dacă se cerea această aprobare. Asta este cu eroul de la Nassiriya. Îmi pare rău pentru el că a acceptat această situație.” a declarat generalul (r) Eugen Bădălan.

Întrebat marți, 24 septembrie, dacă a existat acea aprobare pentru lupta din Nassiriya, Ciucă l-a contrazis pe Eugen Bădălan: „Absolut. Există o corespondenţă şi există un jurnal al acţiunilor militare care nu poate fi contestat. (...) Într-adevăr, la vremea respectivă, dumnealui era şeful Forţelor Terestre, doar că toate unităţile care executam misiuni în teatrele de operaţii eram subordonate Comandamentului operaţional întrunit şi doar comandantului Comandamentului operaţional întrunit ceream aprobări".

Amintim că doi generali italieni care au participat la luptele din Nassiriya (Irak), unde Nicolae Ciucă a condus batalionul „Scorpionii roșii”, susțin că militarii români nu au fost implicați direct în lupte, conform unei investigații Recorder.

Generalul Luigi Scollo, comandant de regiment, și generalul italian Gian Marco Chiarini, comandant al trupelor din Irak, au precizat că românii au activat doar în zona Suq al Shuyukh, în afara orașului Nassiriya.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Sex în Duma de stat a Rusiei / Un deputat căsătorit a fost filmat, în birou, în companiei Dianei, o escortă de lux

2 Câteva secrete ale Mossad...

3 Încă o poveste de dragoste din lumea mondenă a ajuns la final

4 O nouă zi, o nouă minciună a lui Mircea Geoană

5 Așa începe să arate „măreția” Rusiei...