Nicio surpriză/Baronul PSD Dumitru Buzatu a fost 10 ani suplinitor de limbă rusă

Nicio surpriză/Baronul PSD Dumitru Buzatu a fost 10 ani suplinitor de limbă rusă

Fostul baron PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, ascunde diverse detalii din biografia sa, iar CV-ul său disponibil doar pe site-ul Camerei Deputaților are multe informații lipsă: nu precizează când a început facultatea, când a devenit profesor titular sau când și-a început activitatea politică.

Nu întâmplător, Dumitru Buzatu a ascuns aceste detalii, pentru că parcursul său profesional include lucruri cu care nu îi plăcea să se laude. Toată lumea știa că este profesor la bază, însă puțini știau că, de fapt, acesta a fost doar doi ani de zile cadru didactic titular, scrie Vremea Nouă.

După ce a terminat stagiul militar, Buzatu a fost, mai bine de zece ani, suplinitor de limba rusă în satul din comuna sa natală Ruginoasa din județul Iași, mai exact la Vascani. Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iași, când avea 31 de ani.

După ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, întâi la un liceu din Târgu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racoviță” și Liceul “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Astfel, dacă acesta a terminat facultatea în 1990, cum susține fostul său coleg, ziaristul de la Observator Cultural, Ovidiu Șimonca, Buzatu a fost profesor titular doar doi ani de zile, pentru că în 1992 a devenit deputat.

Când nu a mai fost parlamentar, a fost vicepreședinte și președinte al Consiliului Județean Vaslui. Nu a mai predat deloc, însă a ținut ocupată catedra de la Liceul “Emil Racoviță” timp de 28 ani.

Dumitru Buzatu s-a născut în 1955, la Ruginoasa. Despre copilăria sa și parcursul său educațional nu se cunosc prea multe lucruri, decât faptul că tatăl său, un cioban iscusit, îl mai trimitea cu oile. A urmat școala din comună, iar apoi liceul în Pașcani. În jurul anului 1973 a fost înrolat în armată, iar după ce s-a întors acasă, o perioadă a fost cioban la oile tatălui său, până când a intrat în învățământ, ca suplinitor de limba rusă în comuna natală, mai exact în satul Vascani, timp de peste10 ani.

A lucrat ca necalificat în învățământ până la vârsta de 31 de ani, când a luat examenul la facultate, adică în anul 1986. A fost puternic legat de comuna sa de baștină, dovadă că acolo a făcut și nunta cu senatoarea Gabriela Crețu. Naș le-a fost fostul prefect al Vasluiului, Ioan Țibulcă.

Buzatu își dorea “să-i învețe pe tineri istoria adevărată, nepervertită de comuniști”

În ceea ce privește anul finalizării Facultății de Istorie-Filozofie, lucrurile nu sunt clare. În monografia Liceului “Mihail Kogălniceanu” scrie că acesta a fost licențiat în anul 1988, însă un fost coleg de facultate contrazice această informație și pare mai veridică decât cele consemnate de profesorul Ionescu în acel studiu.

Jurnalistul Ovidiu Șimonca a povestit, în urmă cu câteva luni, că a fost coleg cu Dumitru Buzatu, că acesta a scris la primul număr al ziarului “Opinia studențească” din decembrie 1989 și că a terminat facultatea în 1990.

“Am fost colegi de facultate, el cu un an mai mare. A făcut parte din vestitele redacții studențești de la Iași, „Dialog” și „Opinia studențească”. El era la „Dialog”, grupul acela formidabil cu Luca Pițu, cu Liviu Antonesei, cu Alexandru Călinescu, cu Andrei Corbea Hoișie, cu Dan Petrescu, dacă am uitat pe cineva, cer scuze. A fost în caseta redacțională a primului număr al „Opiniei studențești”, scos pe 24 decembrie 1989. Ca student, era bonom, prietenos și „de gașcă”. A terminat facultatea în 1990 și s-a întors acasă, dorindu-și – așa spunea – să-i învețe pe tineri istoria adevărată, nepervertită de comuniști. În 1990, s-au deschis multe posturi de profesor, nu mai era o problemă să obții o catedră în municipii reședință de județ, cum era și Vasluiul”, a scris pe Facebook jurnalistul Ovidiu Șimonca.

Iată cum a fost prins Buzatu cu ocaua mică, fiindcă acesta acredita ideea că a început facultatea în 1984, probabil vrând să ascundă că a început studiile superioare la 31 de ani.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…