„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra

„Nici în România nu e așa”. O româncă de 86 de ani, forțată să aștepte 25 de ore pe coridorul unui spital din Londra

Maria Bodea, o româncă de 86 de ani stabilită de mulți ani în Anglia, a trecut săptămâna trecută printr-o experiență teribilă într-un spital din Londra, fiind obligată să aștepte 25 de ore pe holuri din cauză că nu erau paturi disponibile la Urgențe.

Incidentul s-a petrecut la Spitalul St Helier FOTO Wikipedia

Incidentul s-a petrecut la Spitalul St Helier FOTO Wikipedia

Cazul i-a revoltat pe britanici și a fost descris pe larg în The Sun, cel mai mare ziar din Marea Britanie.

„Maria a fost adusă cu ambulanța a fost lăsată pe o targă lângă o ușă și să stea acolo lângă fiica sa. Erau suspiciuni că Maria Bodea ar fi suferit un atac de cord. Iar după 25 de ore de așteptare la Spitalul Saint Helier din Sutton, Londra, cele două au renunțat și au plecat acasă”, scriu jurnaliștii de la The Sun.

Sanda Ghiurcușor, fiica bătrânei, le-a spus ziariștilor că pe coridoarele spitalului erau mai mulți pacienți care dormeau și că situația pe care a văzut-o a întristat-o.

„Era cumva ca o zonă de război, cu numeroase paturi aliniate unul lângă celălalt. Am fost lăsate direct pe coridor lângă ușile automate, așa că se simțea puternic frigul de afară, a fost cu adevărat o noapte teribilă. Era un du-te vino constant, nu aveam niciun pic de intimitate. Iar medicii ne-au spus că așa e în fiecare spital din Anglia. Personalul a fost foarte amabil, dar problema este că managementul nu investește în ceea ce e necesar”, spune Sanda Ghiurcușor.

Mariei Bodea i s-a luat teste de sânge și i s-a făcut o investigație la computerul tomograf, după care a fost lăsată să stea pe coridor, deoarece nu erau paturi disponibile nici la Urgențe, nici în saloane.

„Este atât de trist ce s-a întâmplat. Medicii erau copleșiți, nu erau paturi libere în camera de gardă. Nu îmi venea să cred că sunt în Anglia. Nici măcar în România vârstnicii nu ar fi tratați în asemenea hal”, a mai declarat fiica bătrânei.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat: „Încercăm să facem tot ce e mai bine pentru pacienții noștri și nu acestea sunt condițiile pe care ne dorim să le avem. Ne pare foarte rău că doamna Bodea a trebuit să treacă printr-o astfel de experiență”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata

3 VIDEO Atacuri de o amplitudine fără precedent ale Ucrainei în Rusia!

4 Foarte interesante amănunte...

5 Fiica Ralucăi Moianu s-a măritat la numai 19 ani cu avocatul vedetelor