Neurologii recomandă trei minerale pentru o mai bună sănătate a creierului. Ajută la prevenirea Alzheimer

Neurologii recomandă trei minerale pentru o mai bună sănătate a creierului. Ajută la prevenirea Alzheimer

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru a duce o viață lungă. Pe măsură ce îmbătrânim, crește riscul de declin cognitiv și de boli neurodegenerative precum Alzheimer, ceea ce face esențială adoptarea de măsuri preventive din timp, susțin neurologii.

Mineralele dau energie creierului FOTO: Shuterstock

Mineralele dau energie creierului FOTO: Shuterstock

Creierul este centrul de control al corpului nostru și are nevoie de un aport constant de nutrienți pentru a funcționa optim. În timp ce o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate sunt fundamentale pentru sănătatea creierului, cercetările subliniază importanța anumitor minerale în susținerea funcțiilor cognitive și în protejarea împotriva bolilor, scrie shefinds.

Într-un TikTok recent, neurologul Robert Love susține că mineralele joacă un rol vital în numeroase procese biochimice din creier. Acestea contribuie la sinteza neurotransmițătorilor, la transmiterea nervoasă și la protecția celulelor creierului împotriva stresului oxidativ.

Deficiențele în anumite minerale au fost asociate cu un risc crescut de deficiențe cognitive și afecțiuni neurodegenerative. Potrivit medicului neurolog, sunt trei minerale-cheie care stimulează sănătatea creierului și ajută la prevenirea Alzheimer.

Magneziul

„Numărul unu este magneziul. Probabil că toți am putea folosi mai mult din acesta”, spune dr. Love. Magneziul este un mineral esențial implicat în peste 300 de procese enzimatice din organism, inclusiv cele legate de sănătatea oaselor și a creierului. Love subliniază cercetările care indică faptul că pacienții cu Alzheimer prezintă adesea o deficiență de magneziu.

„Studiile de disecție a pacienților cu Alzheimer au constatat că cei care au o deficiență de magneziu sunt mai predispuși să aibă boala Alzheimer”, explică el.

Seleniu

Seleniul este un alt mineral crucial pe care îl recomandă medicul neurolog.

„Îmi place să adaug seleniu în apa mea. De asemenea, îmi place să mănânc nuci braziliene”, notează el.

Seleniul servește drept precursor al glutationului, cunoscut drept antioxidantul principal al organismului. Asigurarea unor niveluri adecvate de glutation este vitală pentru menținerea sănătății creierului și prevenirea stresului oxidativ, care este legat de declinul cognitiv. Love sugerează că un supliment de seleniu poate fi benefic pentru multe persoane.

„De asemenea, puteți mânca o nucă de Brazilia pe zi. Aceasta este foarte utilă”, susține specialistul.

Acid fulvic

Al treilea ingredient pe care dr. Love susține că a început recent să îl adauge în apa sa este acidul fulvic. „Ultimul pe care am început să-l adaug recent este acidul fulvic, care îmbunătățește absorbția vitaminelor și a mineralelor”, dezvăluie dr. Love.

Acidul fulvic îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi și utiliza diverse substanțe nutritive, susținând astfel sănătatea generală, inclusiv funcția creierului.

„Integrarea acestor minerale în rutina zilnică este simplă. Pentru magneziu și seleniu, suplimentele sunt ușor disponibile. În plus, consumul de alimente bogate în aceste minerale, cum ar fi nucile de Brazilia pentru seleniu, poate oferi beneficii suplimentare. Suplimentele de acid fulvic pot fi, de asemenea, găsite în magazinele naturiste și online, adesea disponibile sub formă lichidă pentru a fi adăugate ușor în apă”, susține medicul neurolog.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…