Neurologii dezvăluie care sunt alimentele care trebuie consumate pentru a produce noi celule cerebrale
Pe măsură ce îmbătrânim, menținerea sănătății cognitive devine o prioritate majoră. Neurologii susțin că alimentele pe care le consumăm pot avea un impact semnificativ asupra capacității creierului nostru de a funcționa bine și chiar de a crește noi celule cerebrale.
Varza murată, benefică pentru creier FOTO: Shuterstock
Neurocercetătorul dr. Robert Love este specializat în a-i ajuta pe oameni să prevină boala Alzheimer. Într-un TikTok recent, acesta a subliniat faptul că „alimentele pe care le consumați furnizează materii prime pentru a oferi creierului materialul de care are nevoie pentru a produce noi celule cerebrale”.
Potrivit publicației shefind s, medicul neurolog subliniază importanța anumitor alimente care sunt benefice pentru sănătatea cognitivă.
„Prin încorporarea în dieta dumneavoastră a unor alimente precum sardinele, varza murată și heringul, puteți susține funcționarea creierului, repara celulele deteriorate și îmbunătăți performanța cognitivă generală”, susține dr. Robert Love, medic neurolog.
Sardinele
Sardinele sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea creierului. „Acestea sunt un pește gras sănătos, bogat în acizi grași Omega-3, în special DHA” , spune medicul. Acești acizi Omega-3 sunt esențiali deoarece „creierul dumneavoastră, în afara apei, este alcătuit în principal din grăsimi”.
Consumul de grăsimi sănătoase , precum cele care se găsesc în sardine, oferă creierului materialele necesare pentru repararea și creșterea de noi celule cerebrale. Neurologul subliniază importanța alegerii sardinelor sustenabile, care nu susțin doar sănătatea dumneavoastră, ci și mediul.
Varza acră
Ar putea fi o surpriză pentru mulți, dar oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului prin conexiunea intestin-creier. „Varza este grozavă pentru creier. Nu stimulează neapărat creșterea celulelor creierului. Ceea ce face este să introducă bacterii bune în intestin”, explică dr. Love.
Intestinul și creierul sunt conectate prin intermediul nervului vag, formând ceea ce este cunoscut sub numele de conexiunea intestin-creier. „Bacteriile din intestin sunt foarte importante pentru sănătatea creierului”, adaugă specialistul.
Încorporarea zilnică a cel puțin unei porții de varză poate ajuta la menținerea unui microbiom intestinal sănătos, care, la rândul său, susține funcția cognitivă.
Heringul
Un alt pește pe care neurologul îl recomandă este heringul.
„Heringul este unul dintre peștii cu grăsimi sănătoase, care este mic și cu un conținut scăzut de mercur”, dezvăluie medicul. La fel ca sardinele, heringul este bogat în grăsimi sănătoase, furnizând materia primă necesară pentru a produce noi celule cerebrale.
Heringul nu este benefic doar pentru conținutul său de Omega-3, ci și pentru că este un adaos delicios și versatil la dieta ta.
Sursa: adevarul.ro