Netanyahu a ameninţat gruparea Houthi în urma atacului cu rachete din Israel: „Orice încercare de a ne face rău va costa scump”

Netanyahu a ameninţat gruparea Houthi în urma atacului cu rachete din Israel: „Orice încercare de a ne face rău va costa scump”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ameninţat grupul rebel yemenit Houthi, după lansarea unei rachete balistice din Yemen către centrul Israelului. Nu au fost înregistrate persoane rănite grav.

Benjamin Netanyahu a amenințat grupul Houthi  Foto: Profimedia

Benjamin Netanyahu a amenințat grupul Houthi Foto: Profimedia

Alarmele antiaeriene au sunat duminică devreme în centrul Israelului, după identificarea unei rachete balistice trase din Yemen, a confirmat armata israeliană într-un comunicat de presă, informează EFE.

A fost identificată o rachetă sol-sol care traversa spre centrul Israelului şi a căzut într-un spaţiu deschis. Exploziile care s-au auzit acum câteva minute sunt rachete interceptoare. Rezultatul acestor interceptări este în curs de investigare'', a explicat armata israeliană în comunicat.

Serviciul de urgenţă israelian Magen David Amon a raportat că paramedicii săi au tratat cinci persoane, printre care și femei, care au fost rănite uşor în drum spre adăposturile unde s-au îndreptat după ce au auzit sirenele.

Houthi ar fi trebuit să ştie până acum că orice încercare de a ne face rău va costa scump”, spune Benjamin Netanyahu la începutul reuniunii săptămânale a cabinetului, potrivit Times of Israel. „Cei care au nevoie de un memento sunt bineveniţi să viziteze portul Hodeidah (face referire la atacul Israelului din această zonă n. red.)”, mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt militar al houthi, Yahya Saree, a revendicat atacul cu rachete balistice din această dimineaţă.

„Oricine ne atacă nu va scăpa de atingerea noastră”, spune Netanyahu. „ Hamas învaţă deja acest lucru”, adaugă el, promiţând că gruparea teroristă din Gaza va fi distrusă şi va elibera ostaticii pe care îi deţine.

Odată cu izbucnirea războiului din Gaza, rebelii proiranieni Houthi au revendicat în ultimele luni lansarea de drone şi proiectile pe teritoriul israelian, precum şi atacuri în Marea Roşie împotriva navelor israeliene, în semn de solidaritate cu palestinienii.

La 19 iulie, o dronă revendicată de Houthi şi lansată în direcţia Israelului a lovit o clădire din Tel Aviv, provocând un mort şi mai mulți răniţi.

Atacul a determinat Israelul să lanseze un atac aerian major asupra unor ţinte militare houthi din apropierea portului yemenit Hodeidah. În atac au murit atunci cel puţin trei oameni şi câteva zeci au fost răniţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

3 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

4 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

5 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor