„Nepoții m-au abandonat, ea a avut grijă de mine”

„Nepoții m-au abandonat, ea a avut grijă de mine”

O badantă româncă de 45 de ani, care a avut grijă ani întregi de o bătrână italiancă de 92 de ani a primit prin testament o casă în orașul Brescia, din Italia.

Bătrâna spune că a primit din partea româncei grija și afecțiunea pe care nu a primit-o de la nepoții ei.

„Am primit de la ea atenția, grija și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la nepoții mei”, a declarat italianca de 92 de ani.

Se pare că cei 6 nepoți ai bătrânei nu au fost deloc de acord cu decizia ei și au contestat testamentul, potrivit rotalianul.com.

Astfel, ei voiau să demonstreze că românca a profitat de starea fragilă de sănătate a bătrânei și că a forțat-o s-o treacă în testament ca fiind beneficiara casei respective.

În ajutorul badantei a sărit chiar italianca de 92 de ani, care a fost de acord să se supună controalelor specifice pentru a demonstra că este în deplinătatea facultăților mentale și că este în măsură să decidă cui și cum să lase propriile sale bunuri.

Românca, pe nume Antoneta a fost acuzată de procuroarea Marzia Aliatis, în urma sesizărilor făcut de nepoți că „a obligat-o pe bătrâna îngrijită să-i doneze imobilul proprietate personală și să-i transfere suma de 9.000 de euro, necesară plății actelor notariale”.

Pe timpul procesului, italianca a fost dusă la un centru de îngrijire pentru bătrâni și asta pentru că se considera că îngrijitoarea româncă este o profitoare și că nu mai poate avea grijă de bătrână.

În acest caz, Antoneta a fost ajutată de avocata Rosa Afrunte care a prezentat în instanță o copie a testamentului și o scrisoare redactată de bătrână în care scria motivul pentru care a luat această hotărâre.

„Dragii mei nepoți, vă rog să nu fiți supărați pe mine pentru ceea ce am hotărât în testamentul meu.

Am ajuns să iau această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi”, a scris italianca de 92 de ani.

Mai departe, pensionara mai spune că a lăsat badantei casa sa din oraș și că nepoților le revine magazinul pe care familia îl gestiona deja.

„Am avut de la această femeie (de la îngrijitoarea româncă, n.r.) atenția și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la voi.

Vă cer și doresc în mod deosebit ca deciziile mele să fie respectate, pentru că vreau să dau posibilitate Antonetei să-și trăiască viața liniștită și cu demnitate”, le-a mai scris italianca nepoților.

Procuroarea Marzia Aliantis a mers personal să vorbească cu bătrâna.

„Bătrâna de 92 de ani este lucidă și conștientă de tot ceea ce afirmă”, a susținut Aliantis în instanță, adăugând că testamentul este valid și de necontestat.

Românca a câștigat procesul și are toate drepturile de a primi donația din partea pensionarei de 92 de ani.

„Mă voi adresa unui judecător ca să o pot aduce acasă și să am grijă de ea, nu ar fi trebuit să ajungă niciodată într-un azil”, a spus badanta româncă.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…