Nepalezii și srilankezii schimbă România. Reproșul unui actor cunoscut: „Ei trebuiau să deschidă parada, pe biciclete, cu ghiozdanul pe spate”

Nepalezii și srilankezii schimbă România. Reproșul unui actor cunoscut: „Ei trebuiau să deschidă parada, pe biciclete, cu ghiozdanul pe spate”

Nepalezii și srilankezii domină topul celor peste 140.000 de muncitori străini care activează în România. Aceștia au ajuns o parte integrantă a peisajului din marile orașe, astfel încât un cunoscut actor a reproșat organizatorilor că nu i-au invitat la parada de Zilele Clujului.

Nepalezii și srilankezii ar fi trebuit să deschidă parada Zilelor Clujului, spune un cunoscut actor.

Nepalezii și srilankezii ar fi trebuit să deschidă parada Zilelor Clujului, spune un cunoscut actor.

Numărul imigranților a explodat în România în ultimii 5 ani. Dacă la final de 2019, numărul angajaților străini (adică din afara UE) din România era de circa 50.000. La jumătatea anului curent, peste 140.000 de muncitori din afară lucrează în țara noastră, a relatat Ziare.com .

Cea mai mare proporție a acestor muncitori provin din Nepal și Sri Lanka, circa 30%. Topul arată astfel: Nepal - 25.982; Sri Lanka - 17.101; Turcia - 10.000; India - 9.667; apatrizi - 8.378.

Cluj-Napoca se află în top 10 al orașelor din România care au cei mai mulți muncitori străini. Conform Inspecției Muncii, sectoarele în care lucrează cei mai mulți migranți sunt construcții, curățenie și livrări.

Serviciul pentru Imigrări Cluj a precizat că la nivelul județului Cluj se află în prezent aproximativ 20.000 cetățeni străini. Cei mai mulți cetățeni veniți din țări terțe provin din Republica Moldova. În ordine, urmează cetățeni din Sri Lanka, Ucraina, Nepal, Vietnam, India și Turcia.

„Unul mai fain și zâmbitor și mai frumos și tradițional îmbrăcat decât altul”

Muncitorii din țări precum Sri Lanka, Nepal, India sunt foarte vizibili în oraș datorită faptului că foarte mulți dintre ei lucrează la diferite firme de livrare de mâncare.

Cunoscutul actor Bob Rădulescu a remarcat că aceștia nu au fost invitați la Parada organizată, zilele trecute, cu ocazia Zilelor Clujului.

„Am fost azi la Parada de la Zilele Clujului și mi-a plăcut foarte mult, felicitări organizatorilor și mai ales participanților unul mai fain decât altul, în frunte cu fiică-mea și gașca ei de dansatori. La un moment dat, se anunță frumos cluburile și asociațiile străinilor prezenți în Cluj, fiecare cu contribuția și importanța lor la viața orașului”, relatează actorul.

Au defilat persoane din Argentina, Bolivia, China și tot așa în ordine alfabetică până la liga studenților africani, Zambia sau Zimbabwe.

Defilau frate oamenii ăștia, unul mai fain și zâmbitor și mai frumos și tradițional îmbrăcat decât altul. Și după ce s-a încheiat parada mi-am dat seama ce nedreptate s-a făcut pentru cel puțin două popoare care au lipsit de la paradă”, a remarcat el.

„No, ăștia eroi!!!”

Este vorba despre nepalezi și srilankezi.

Cum s-a încheiat, cum i-am găsit și pe ei. Erau toți lângă paradă, echipați frumos în țoale de Supercom și făceau curat strângând miliardele de confetti de hârtie aruncate în timpul paradei. Iar ceilalți, nepalezi sau silankezi erau toți echipați pe biciclete, cu ghiozdanul de Glovo pe spate, admirau parada după care s-au apucat de pedalat ca să fie de real ajutor și contribuție la viața noastră a clujenilor. No, ăștia eroi!!!”, a susținut el.

Cunoscutul actor este de părere că acești muncitori aduc o contribuție foarte importantă comunității.

Dacă era să fie după importanță, ei trebuiau să deschidă parada, pe biciclete, cu ghiozdanul pe spate, în locul scuteriștilor de la polița locală. Părerea mea”, a concluzionat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii