Neman Grodno – CFR, gură de oxigen în Conference League: Dan Petrescu evită o mare rușine în Europa

Neman Grodno – CFR, gură de oxigen în Conference League: Dan Petrescu evită o mare rușine în Europa

S-a tot vorbit în fotbalul românesc despre norocul proverbial al familiei Iordănescu. De remarcat însă că Dan Petrescu (56 de ani) dă semne că vine puternic din urma la acest capitol! Pentru că echipa sa, CFR Cluj, a întâlnit o adversară no-name, Neman Grodno (Belarus), în turul II preliminar al Conference League. Care a fost privată și de avantajul terenului propriu, în manșa secundă, din cauza unei sancțiuni UEFA împotriva formațiilor din Belarus. Mai mult decât atât, Neman Grodno a fost nevoită să găzduiască returul, la Gyor (Ungaria), cu porțile închise!

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj. FOTO: Arhiva Adevărul

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj. FOTO: Arhiva Adevărul

Până să ajungă însă la această partidă, CFR s-a chinuit teribil cu formația din Belarus, acasă, la Cluj: 0-0. Iar la cum a început returul de joi seara, cu câteva ocazii bune în dreptul celor de la Neman Grodno, părea că ardelenii se joacă tot mai mult cu focul! Din fericire, după acest prim sfert de oră nereușit, CFR a revenit pe drumul corect. Și a plouat cu goluri în poarta nefericitului Belov.

Bîrligea, gol superb. Deac, trei pase de gol!

La pauză, a fost 2-0 pentru clujeni, după reușitele semnate de Muhar (17) și Bîrligea (39). La reluare, au înscris Bîrligea din nou (57) și Korenica (59), iar emoțiile calificării s-au risipit definitiv pentru oaspeți. Cu o mențiune specială pentru golul de 3-0, de mare efect, execuția lui Bîrligea fiind superbă. Și încă un amănunt remarcabil: la 38 de ani, decarul Ciprian Deac a pasat decisiv la trei din cele patru goluri ale CFR-ului!

S-a terminat 5-0 pentru CFR Cluj după golul lui Nkololo (90+3), iar Dan Petrescu ia o gură de oxigen după startul sub așteptări de sezon pe care l-a avut pe banca ardelenilor.

Urmează Maccabi Petah Tikva – CFR Cluj

Pentru CFR Cluj urmează dubla cu israelienii de la Maccabi Petah Tikva. Într-o formă catastrofală, această echipă a fost distrusă de Braga (Portugalia) în turul II preliminar al Ligii Europa: 0-2 în deplasare, 0-5 acasă! Cele două înfrângeri au venit după ce, în Supercupa Israelului, Maccabi Petah Tikva a fost învinsă de Maccabi Tel Aviv, scor 0-2. Maccabi Tel Aviv e formația care tocmai a fost eliminată de FCSB din turul II preliminar al Ligii Campionilor.

Dubla Maccabi Petah Tikva – CFR Cluj din turul III preliminar Conference League se va juca pe 8 și 15 august. Prima manșă se va disputa, cel mai probabil, la Sofia (Bulgaria), oraș care a găzduit și partida Maccabi Petah Tikva – Braga, în condițiile în care israelienii nu pot evolua acasă din cauza războiului. Returul programat pentru 15 august se va juca în România.

Turul II preliminar al Ligii Europa

Joi: Rijeka - Corvinul Hunedoara 1-0 (0-0 în tur)

Turul II preliminar al Conference League

Joi: Neman Grodno – CFR Cluj 0-5 (0-0 în tur)

Joi: Universitatea Craiova – Maribor 3-2 (0-2 în tur)

Turul II preliminar al Ligii Campionilor

Miercuri: Maccabi Tel Aviv – FCSB 0-1 (1-1 în tur)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

5 Foarte interesante amănunte...