Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, audiat la DNA pentru luare de mită în peste 100 de situații

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, audiat la DNA pentru luare de mită în peste 100 de situații

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, este acuzat de procurorii DNA de luare de mită de la pacienți, precizează surse G4Media.

Din primele informații, se pare că acesta lua sume mici, și există în cercetare peste 100 de acte materiale.

UPDATE, ora 9.50

Nelu Tătaru a ajuns la DNA Iași. A fost adus cu mașina, a fost băgat direct în curtea instituției.

UPDATE, ora 9.47

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, susține că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista partidului pentru alegerile parlamentare, acesta candidând pe prima poziția la Camera Deputaților la Vaslui.

”Când m-a chemat ”Portocală” (n.r. fostul procuror DNA Mircea Negulescu) la Ploiești, de la Ploiești mi-am dat demisia din funcția de co-președinte al PNL. E adevărat că după 7 ani de zile, 9 judecători au spus că sunt nevinovat, cred că e un caz unic în România. Una este asta, prezumția de nevinovăție, și alta este asta.

Din moment ce ai astfel de probleme trebuie să te retragi. Una-i una, alta-i alta. Părerea mea e că trebuie să se retragă el. E vorba de demnitate până la urmă”, a spus joi, Vasile Blaga.

UPDATE, ora 9.11

Conform declarației de avere depusă de Nelu Tătaru, în calitate de deputat, acesta deține două apartamente, achiziționate în 2017 și 2018 și peste un milion de lei în conturi.

Familia Tătaru are 4 conturi unul de 1,03 milioane de lei, altul cu 350 de mii de lei, iar un al treilea cu 55 de mii de lei. Mai au deschis și un cont în euro, în care se aflau 3.380 de euro.

Fostul ministru a menționat un împrumut luat de la Banca Transilvania, în 2017, în valoare de 578 de mii de lei.

Nelu Tătaru a declarat venituri de 141 de mii de lei de la Camera Deputaților și 18.437 de lei, în urma profesiei de medic chirurg la Spitalul Municipal de Urgență. Soția sa, Rodica Tătaru, a menționat venituri de peste 72 de mii de lei.

UPDATE, ora 8.35

Surse apropiate anchetei spun că fostul ministru al Sănătății ar fi luat mită pentru acte medicale inclusiv găini și ouă de la pacienți sau rudele acestora.

UPDATE, ora 8.28

Sursa G4Media spun că la dosar ar exista mai multe imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce ar fi luat mită.

În acest caz se desfășoară la această oră mai multe percheziții. Nelu Tătaru a fost preluat de procurori și se află în drum spre DNA Iași pentru a fi audiat.

Nelu Tătaru (52 de ani) a fost numit ministru al Sănătății în 26 martie 2020 funcție pe care a ocupat-o până în data de 23 decembrie 2020.

În calitate de ministru al sănătății a luat măsuri pentru oprirea pandemiei de COVID-19.

A fost ales ca senator în legislatura 2012-2016 pe listele Partidului Național Liberal (PNL). Din anul 2017 este președintele organizației PNL Vaslui, iar în decembrie 2019 a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Informația este în actualizare, revenim cu informații


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost sus acolo unde majoritatea oamenilor vor să ajungă. Nu e nimic acolo. E pustiu. Întoarceți-vă la lucrurile simple”

2 VIDEO O simplă povestioară din Ucraina...

3 Cine sunt milionarii care au cumpărat sute de apartamente la Nordis. 152 de procese au fost deschise

4 Așa o fi?

5 Lovitură de teatru! / Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal după scandalul Nordis