Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară/Nu poate justifica 1,3 milioane lei

Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară/Nu poate justifica 1,3 milioane lei

Averea astronomică a comisarului de poliție Cosmin Popovici, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, unde avea trei județe în subordine: apartament în Spania, nenumărate proprietăți în țară. Azi, Agenția Națională de Integritate a anunțat că acesta nu poate justifica peste 1,37 milioane de lei, dezvăluie defapt.ro .

Popovici a absolvit școala de subofițeri de poliție, dar a făcut o facultate și a ajuns ofițer, iar acum comisar.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate”, a anunțat, azi, această agenție.

Declarația de avere a comisarului Popovici este șocantă. Doar apartamentul din Spania – în Finestrat, lângă litoralul mediteranean din zona Benidorm – are aproape 200 mp. Apartamentul, cumpărat în 2021, a fost închiriat și aduce venituri de 30.000 de euro pe an.

Ce deține comisarul Popovici, împreună cu familia:

  • circa 5.500 mp de teren în intravilanul Aradului, plus alte suprafețe în intravilanul din Săvârșin și Curtici
  • Două case și patru apartamente în Arad. Una din case are 300 mp
  • O casă în Săvârșin, de 126 mp
  • Apartament în Spania, în zona litoralului Benidorm
  • Trei mașini, din care un Audi și un „porche” – probabil Porsche.
  • Un ceas de 11.000 de euro, cumpărat în 2022.
  • Mai multe „împrumuturi personale”, dintre care unul de 1,7 milioane de lei acordat unei firme a soției
  • Dividende de circa 700.000 de lei de la firmele soției, plus chiria de 30.000 de euro din Spania

Comisarul Popoviciu a profitat de legea modificată relativ recent și și-a secretizat salariul. Potrivit declarației de avere, el eare acum funcția de „comisar sef la Inspectoratul General Al Politiei Romane”.

Popovici, fost tablagiu, promovat în timp ce muncea

„Născut în 19.01.1971 în comuna Săvârșin, județul Arad, din 2008 și până în prezent a ocupat funcția de Șef Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, după ce între 2005 și 2008 a fost numit ca împuternicit pe aceeași funcție, iar în perioada 2003-2005 a activat ca lucrător operativ-ofițer specialist în cadrul I.P.J. Arad-Serviciul de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog – Cordonator Compartimentul Antidrog.

Este încadrat ca lucrător în cadrul Ministerului de Interne de 30 de ani. În perioada 1990-1994, după terminarea școlii de subofțeri, a fost încadrat ca lucrător operativ în cadrul Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Efectuare cercetare penală. Între 1994 și 2002 a ocupat poziția de lucrător operativ la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Arad – Efectuare cercetare penală.

Și-a făcut studiile superioare de pe poziția de polițist operativ în perioada 1995-2000 la Facultatea de Drept licentiat Universitatea „Nicolae Titulescu” din Craiova și le-a continuat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad”, prezenta Critic Arad biografia acestuia, în 2019.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii