„Ne-a violat și ne-a strangulat”. Mărturiile a două femei din Marea Britanie despre coșmarul trăit cu frații Tate

„Ne-a violat și ne-a strangulat”. Mărturiile a două femei din Marea Britanie despre coșmarul trăit cu frații Tate

Două femei care spun că au fost violate și strangulate de controversatul influencer de social media, Andrew Tate, au vorbit cu BBC despre experiențele lor. O altă femeie a susținut, pentru prima dată, că a fost violată de fratele mai mic al lui Tate, Tristan.

Frații tate FOTO: Instagram

Frații tate FOTO: Instagram

Două femei britanice care nu sunt implicate în cazul românesc împotriva fraților Tate au oferit BBC-ului relatări detaliate de primă mână împotriva lui Andrew Tate, despre presupuse violuri și violențe sexuale. Acuzațiile datează de cel puțin 10 ani, de pe vremea când Tate locuia în Luton, scrie bbc.com.

O altă femeie britanică a făcut o nouă acuzație de viol împotriva lui Tristan Tate, afirmând că acesta i-a pus mâinile în jurul gâtului.

Anna (nume fictiv) a spus că a ieșit cu Andrew Tate în Luton în 2013. După câteva întâlniri, ea spune că s-a întors la el acasă.

„A început să mă sărute… și s-a uitat în tavan și a spus: „Mă gândesc dacă ar trebui să te violez sau nu. Din senin, m-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului și m-a strangulat extrem de tare.”

Anna spune că apoi a violat-o.

Ea spune că, după atac, Tate i-a trimis mesaje text tulburătoare și note vocale despre viol și violență sexuală.

„Sunt eu o persoană rea? Pentru că, cu cât nu ți-a plăcut mai mult, cu atât mi-a plăcut mai mult”, a spus el într-un mesaj vocal.

Într-un mesaj a scris: „Îmi place să te violez”.

Anna spune că a încercat, de asemenea, să treacă episodul strangulării drept o glumă: „Chiar ești atât de ofensată că te-am strangulat un pic?”

Când BBC l-a întrebat despre mesaje, dTate a refuzat să comenteze.

În 2014, Anna a spus poliției din Bedfordshire despre presupusul atac. Alte două femei au făcut acuzații similare, iar poliția a început o anchetă.

În 2019, un dosar a fost trimis la Crown Prosecution Service, dar s-a decis că nu există suficiente dovezi pentru a formula acuzații.

Mărturia Siennei

O altă femeie, cu nume fictiv Sienna, descrie o poveste similară.

Ea spune că l-a întâlnit pentru prima dată pe Andrew Tate în urmă cu un deceniu în Luton: „Ne-am înțeles foarte bine și am băut câteva pahare”.

Ea spune că au avut ceea ce ea descrie ca fiind „o aventură standard de o noapte”.

Câteva luni mai târziu, Sienna spune că l-a întâlnit din nou pe Tate.

Ea susține că, cu această ocazie, el a atacat-o.

Ne-am dus în dormitorul meu... și am început să facem sex”, spune ea. „Atunci și-a pus mâinile în jurul gâtului meu”.

Sienna spune că s-a zbătut după aer și apoi și-a pierdut cunoștința. Când și-a revenit, ea spune că el încă făcea sex cu ea.

„Eram absolut îngrozită”, spune ea. „Îmi amintesc doar că gâfâiam după aer... A fost un viol.”

Dimineața, ea spune că avea un ochi injectat cu sânge.

„Albul unuia dintre ochii mei s-a înroșit complet - se pare că acest lucru este destul de comun în cazurile de abuz domestic în care a existat strangulare.”

Un prieten al lui Sienna a confirmat pentru BBC că ea i-a povestit despre incident la momentul respectiv. De asemenea, el spune că i-a văzut rana de la ochi.

Sienna nu a mers la poliție și spune că regretă acest lucru.

BBC Panorama are cunoștință de un total de cinci femei din Marea Britanie care spun că au fost strangulate de Tate în timpul actului sexual.

Când a fost intervievat în iunie anul trecut, acesta a negat că ar fi strangulat vreodată sau că ar fi făcut sex cu o femeie fără consimțământul ei.

„Știu că nu am rănit niciodată pe nimeni. Nu este în natura mea să rănesc oamenii”, a spus el.

Afaceri bănoase

Andrew Tate a intrat în vizorul autorităţilor din Regatul Unit pentru efectul pe care l-a avut în răspândirea misoginiei online. Videoclipurile sale arată, de asemenea, stilul de viaţă de lux pe care pretinde că îl duce în România.

Andrew şi Tristan Tate s-ar fi mutat în jurul anului 2016. Aceştia conduceau o afacere de web chat în Luton - unde femeile discută şi se dezbracă online pentru bani. România, precizează BBC, are una dintre cele mai mari industrii de web chat din lume, cu peste o jumătate de milion de angajaţi în acest domeniu.

După mutarea fraţilor Tate în România, afacerea a luat avânt. La un moment dat, Andrew Tate a susţinut că câştiga 400.000 de lire sterline pe lună din web chat şi că 75 de femei lucrau pentru el în perioada de vârf.

Cu toate acestea, când a vorbit cu BBC anul trecut, el a minimalizat aceste laude, susţinând că au fost exagerări şi minciuni.

Acum, procurorii susţin că fraţii Tate traficau femei în România - cu alte cuvinte, le recrutau, le organizau transportul şi le ofereau cazare în Bucureşti în scopul exploatării. Două dintre femeile menţionate în dosar au fost aduse în România din Regatul Unit, precizează BBC.

Problemele juridice ale fraţilor Tate s-au agravat în acest an. Pe lângă acuzaţiile existente în România şi noua anchetă anunţată luna trecută, fraţii Tate se confruntă cu o serie de ameninţări juridice şi în alte ţări.

În Regatul Unit, poliţia din Bedfordshire a iniţiat proceduri de extrădare împotriva ambilor fraţi pentru acuzaţii de viol şi trafic de persoane, datând din perioada 2012-2015. (Niciuna dintre acestea nu are legătură cu femeile cu care a vorbit BBC.)

Într-un proces civil intentat de poliţia din Devon şi Cornwall, un magistrat este aşteptat să se pronunţe luna viitoare dacă familia Tate datorează milioane de euro în impozite n eplătite pentru afacerile lor online.

Sienna şi Anna, la rândul lor, îl dau acum în judecată pe Andrew Tate, iar cazul lor urmează să fie audiat la Înalta Curte din Londra. Împreună cu alte două femei, ele îl acuză de viol şi agresiune sexuală. El intenţionează să conteste acuzaţiile.

Tate a refuzat să comenteze acum, dar în discuţia cu BBC de anul trecut a declarat: „Aştept cu nerăbdare ca adevărul să iasă la iveală. Aştept cu nerăbdare să se afle de la BBC că Andrew Tate a fost găsit nevinovat, pentru că nu am făcut niciodată nimic rău”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate

4 Începe criza? / Companiile străine își retrag banii din China, iar tensiunile din Asia sunt aproape la apogeu

5 „Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici” / Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României