Natura inegalabilă a României. Culoarul Rucăr-Bran, filmat din dronă VIDEO
Imagini de la înălțime din culoarul Rucăr-Bran scot în evidență frumusețea rară a României. Imaginile sunt o invitație irezistibilă pentru cei care nu au vizitat încă zona, dar și pentru cei care revin.
Imagini de o frumusețe rară au fost surprinse de Discover Romania și publicate într-un filmuleț de 3 minute. Imaginile sunt surprinse dintr-o dronă care parcurge o parte din culoarul Rucăr-Bran și dezvăluie peisaje de iarnă care îți taie respirația.
Cunoscut ca una din cele mai solicitate zone turistice în perioada de iarnă, culoarul Rucăr – Bran este o zonă de munte cu sate situate la mare altitudine, păduri și creste spectaculoase.
Casele și cabanele singuratice sunt o invitație pentru turiștii care vor să petreacă sărbătorile de iarnă într-un decor de vis, într-un loc izolat de lume.
Culoarul Rucăr – Bran este situat în Munții Bucegi și are de o parte Munții Bucegi și Leaota, iar de cealaltă parte Munții Piatra Craiului și Iezer – Păpușa.
De-a lungul istoriei, crescătorii de oi de aici treceau de o parte și de alta a munților și, astfel, schimburile culturale între cele două provincii românești erau asigurate.
Culoarul Rucăr-Bran a fost dintotdeauna o zonă bogată, cu oi multe, care asigurau mare parte din economia locală. Chiar și acum, brânza și brânzeturile tradiționale din zona Bran sau Rucăr sunt apreciate în întreaga țară și nu numai.
După Revoluție, culoarul Rucăr-Bran a cunoscut o dezvoltare deosebită și aici au apărut sute de pensiuni și hoteluri, ca și alte diverse posibilități de petrecere a vacanței sau a unui weekend la munte, în condiții deosebite.
Castelul Bran din Brașov atrage, de asemenea, un număr impresionant de turiști. Pe versantul sudic au început să apară în ultimii ani tot mai multe gospodării care le oferă vizitatorilor, români și străini, un sejur în care să petreacă așa cum se obișnuiește în părțile locului, cu produse naturale și obiceiuri străvechi.
Sursa: adevarul.ro