
National Geographic a inclus un oraș românesc pe lista marilor destinații culinare din Europa. „Un peisaj gastronomic dinamic și divers”
România își face loc tot mai des în topurile internaționale ale țărilor bune de vizitat. De la preparatele clasice la meniurile inovatoare, Bucureștiul intră în lumina reflectoarelor culinare globale.
Capitala României a fost inclusă, recent, d e National Geographic , pe lista destinațiilor culinare care merită descoperite. Piața Obor fiind una dintre zonele recomandate.
Prestigioasa publicație descrie Terasa Obor drept un loc „neînsemnat" la prima vedere, dar care servește „cele mai bune rulouri suculente de carne prăjită la foc deschis". Jurnaliștii de la National Geographic recomandă ca aceștia să fie savurați „fierbinți, cu pâine pufoasă și muștar picant", considerând că este „cea mai bună mâncare românească de stradă".
Jurnaliștii de la National Geographic au fost și în bistrouri, băcănii dar şi în restaurantele de fine dining.
„Supranumit «Micul Paris» între cele două războaie mondiale pentru arhitectura sa elegantă și marile bulevarde, Bucureștiul are o admirație continuă pentru rafinamentul francez. Aceeași sensibilitate modelează acum scena gastronomică a Bucureștiului. O nouă generație de bucătari - mulți formați în bucătării europene de top - se întorc acasă, dornici să îmbine tehnicile moderne cu bogatul patrimoniu culinar al României. Ei se alătură bucătarilor români și bucătarilor expatriați care au făcut din București casa lor, pentru a crea un peisaj gastronomic dinamic și divers”, scriu cei de la National Geographic.
România, comparată cu Elveția
Aceștia au vorbit în termeni laudativi, într-un alt articol, și despre Munții Carpați, pe care îi compară cu Alpii elvețieni : „Alpii Transilvaniei oferă vizitatorilor faună sălbatică abundentă, situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și sate pitorești, fără aglomerație”.
Naţional Geographic explică de ce turiștii ar trebui să renunțe la Alpii elvețieni pentru Carpații noștri: „sunetul tălăngilor, pajiștile pline de flori, şansa de a vedea animalele sălbatice, în mediul lor, sunt motive întemeiate”.
„În timp ce Alpii elvețieni au fost de multă vreme destinația prestabilită pentru evadările montane în Europa, Alpii Transilvăneni ai României oferă munți la fel de maiestuoși la o fracțiune din cost. Transilvania, al cărei nume latin înseamnă „pământ dincolo de pădure”, a fost de secole o răscruce de civilizații. Influențele romane, otomane, maghiare și săsești și-au pus amprenta pe orice, de la arhitectură la bucătărie”, scrie prestigioasa revistă.
Sursa: adevarul.ro