NASA a desfășurat prima pânză solară în spațiu. Pânza poate fi văzută de pe Pământ

NASA a desfășurat prima pânză solară în spațiu. Pânza poate fi văzută de pe Pământ

NASA a desfășurat pentru prima dată o pânză solară în spațiu, cu scopul de a valorifica puterea de propulsie a luminii solare pentru călătoriile interstelare.

NASA a lansat o pânză solară de ultimă generație FOTO: X

NASA a lansat o pânză solară de ultimă generație FOTO: X

Agenția spațială americană a dezvăluit că a desfășurat pânza solară la 1.000 de kilometri deasupra Pământului, la patru luni după lansarea în spațiu.

Măsurând 80 de metri pătrați, NASA a spus că aceasta este vizibilă de pe Pământ și este la fel de strălucitoare ca cea mai strălucitoare stea de pe cerul nopții, potrivit antena3.ro.

„Sistemul avansat de vele solare compozite introduce o nouă modalitate de a explora cosmosul”, potrivit NASA. „La fel cum o barcă cu vele este propulsată de vânt, o navă spațială cu vele solare este împinsă de lumina soarelui.”

Metoda de propulsie de ultimă generație, care a fost teoretizată pentru prima dată în secolul al XVII-lea, a fost limitată de materialele și structura necesară pentru a fi eficientă.

Progresele recente au făcut în sfârșit posibilă valorificarea forței luminii solare. Metoda permite unei nave spațiale să călătorească pe termen nelimitat , fără a fi nevoie să se alimenteze sau să se repoziționeze – cu toate acestea, dimensiunea și structura ei o fac vulnerabilă la deteriorarea cauzată de praf, resturi și alte particule.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Marcel Ciolacu, către Mircea Geoană: „Toată viața ta ai fost președinte la PSD, ai fost pus în funcții de PSD, deodată ești independent”