MUIE totală pentru Tudorel! O poate șicana pe Kovesi, dar NU o poate bloca! Amănunte INCENDIARE!

MUIE totală pentru Tudorel! O poate șicana pe Kovesi, dar NU o poate bloca! Amănunte INCENDIARE!

MUIE totală pentru Tudorel! O poate șicana pe Kovesi, dar NU o poate bloca! Amănunte INCENDIARE! Cum poate interveni Tudorel în cazul Kovesi: o poate tergiversa, o poate amâna, dar nu o poate bloca. Scrisoarea către ministrul român al Justiției nu este personală și înseamnă doar respectarea procedurilor instituționale. Tudorel Toader din scrisoare nu e Toader, ministrul român, ci e cel ce asigură Președinția europeană de justiție, a explicat Nicu Ștefănuță, primul român care îndeplinește funcția de legătură între Parlamentul European și Congresul American, relatează  Newsweek România .

„Nominalizarea ei este, conform procedurii descrise de Regulamentul european, una independentă. Adică LCK a candidat și a fost aleasă dintr-un calup de europeni super calificați. Astfel, ea nu e rezultatul vreunei susțineri sau ‘pile’. 

Șefia ei va fi ratificată de un vot politic important al Consiliului Uniunii Europene (adică al celor 28 de miniștri UE, printre care și TT) și al Parlamentului European, amândouă cu majoritate simplă.

Ministrul Toader, precum și toți europarlamentarii români de acum, ar fi bine să fie în acea majoritate, altfel cum vor explica românilor că au considerat că e prost ceea ce Europa a considerat că e cel mai bun?

Toader din scrisoare nu are alt rol decât să supună la votul celor 28 această nominalizare. Sigur, o poate tergiversa, o poate amâna, dar nu o poate bloca.

Acum urmează partea și mai interesantă. România mai are un loc de umplut (de fapt singurul al României, LCK fiind în acest caz doar un profesionist EUROPEAN recunoscut, fără legătură neapărată cu statul de unde vine).

Aici însă intervine ministrul Toader, conform unei proceduri în care după mine un rol trebuia să-l aibă Președintele țării, și nu ministrul de justiție. Dar despre asta, vorba Teleenciclopediei, mai multe în episodul următor.

Ministrul român va nominaliza și el 3 persoane, din care una va fi aleasă de Consiliul UE, să facă parte din echipa de top a Procurorului General European. Fiecare stat din cele 22 participante va avea câte un astfel de procuror. Ar fi interesantă atât nominalizarea făcută de România, cât și dinamica ulterioară a muncii în echipă”, a scris Nicu Ștefănuță.

Postarea integrală a lui Nicu Ștefănuță, primul român care îndeplinește funcția de legătură între Parlamentul European și Congresul American:

„Valoarea europeană a lui LCK - ce înseamnă scrisoarea de azi

Faptul că Laura Codruța Kövesi a fost evaluată de comitetul de selecție ca fiind cea mai bună nu mă surprinde deloc. LCK este o profesionistă de nivel internațional.

În meseria ei, LCK este un profesionist care s-a bucurat nu doar de performanțe, ci și de aprecierea confraților europeni și din lume.

De astfel de recunoașteri trebuie să ne bucurăm, pentru că le merităm: avem în multe domenii specialiști de clasă mondială.

* Nominalizarea ei este, conform procedurii descrise de Regulamentul european, una independentă. Adică LCK a candidat și a fost aleasă dintr-un calup de europeni super calificați. Astfel, ea nu e rezultatul vreunei susțineri sau ‘pile’.

* Șefia ei va fi ratificată de un vot politic important al Consiliului (adică al celor 28 de miniștri UE, printre care și TT) și al Parlamentului, amândouă cu majoritate simplă.

* Ministrul Toader, precum și toți europarlamentarii români de acum, ar fi bine să fie în acea majoritate, altfel cum vor explica românilor că au considerat că e prost ceea ce Europa a considerat că e cel mai bun?

* Scrisoarea către ministrul Toader nu este, de asemenea, una personală. Ea nu înseamnă decât respectarea procedurilor instituționale. Toader din scrisoare nu e Toader - ministrul român, ci e cel ce asigură Președinția europeană de justiție.

* Ca atare, Toader din scrisoare nu are alt rol decât să supună la votul celor 28 această nominalizare. Sigur, o poate tergiversa, o poate amâna, dar nu o poate bloca.

* Acum urmează partea și mai interesantă. România mai are un loc de umplut (de fapt singurul al României, LCK fiind în acest caz doar un profesionist EUROPEAN recunoscut, fără legătură neapărată cu statul de unde vine).

* Aici însă intervine ministrul Toader, conform unei proceduri în care după mine un rol trebuia să-l aibă Președintele țării, și nu ministrul de justiție. Dar despre asta, vorba Teleenciclopediei, mai multe în episodul următor.

* Ministrul român va nominaliza și el 3 persoane, din care una va fi aleasă de Consiliul UE, să facă parte din echipa de top a Procurorului General European. Fiecare stat din cele 22 participante va avea câte un astfel de procuror. Ar fi interesantă atât nominalizarea făcută de România, cât și dinamica ulterioară a muncii în echipă.

Eu, unul, o felicit pe doamna Kövesi pentru munca de până acum, care îi este astăzi recunoscută.

Munca ei viitoare, aceea de a combate frauda cu fonduri europene sau TVA, una din cele mai importante surse bugetare ale UE, este o provocare care va reda mult din încrederea cetățenilor în UE.

Pumnii strânși și vot pentru ea!”


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”