Moto: Raliul Dakar 2022 - Deţinătorul titlului, Kevin Benavides, a abandonat în etapa a zecea

Moto: Raliul Dakar 2022 - Deţinătorul titlului, Kevin Benavides, a abandonat în etapa a zecea

Pilotul argentinian Kevin Benavides (KTM), câştigătorul ediţiei de anul trecut a Raliului Dakar la moto, a abandonat în etapa a 10-a (antepenultima) a competiţiei care are loc în Arabia Saudită, informează EFE.

Benavides s-a confruntat cu o problemă mecanică după parcurgerea unui sfert din traseul etapei de miercuri, în lungime de 375 km, care se desfăşoară între Wadi Al Dawshir şi Bisha, conform organizatorilor.

Incapabil să rezolve problema, argentinianul a fost forţat să se retragă din raliu, punând astfel speranţelor sale de a-şi apăra coroana cucerită în 2021, sub culorile Honda.

Înainte de a abandona, Benavides ocupa locul al cincilea în ierarhia generală a Raliului Dakar 2022, la zece minute de lider, austriacul Matthias Walkner, colegul său de la echipa KTM.

Site-ul Motorsport.com precizează că, potrivit noilor reguli ale competiţiei, Kevin Benavides poate continua Raliul Dakar, însă cu o penalizare foarte mare, aşa cum a fost cazul italianului Danilo Petrucci (KTM), confruntat cu o problemă tehnică importantă în etapa a doua.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii