Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

Motivul pentru care Laura Crișan și-ar fi aruncat tatăl în aer

Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, ucis în atentatul de la Arad din 29 mai 2021, a fost săltată și dusă la audieri. Aceasta este suspectată că și-a aruncat tatăl în aer pentru bani.

Laura Crișan este suspectă că ar fi pus la cale atentatul în care a murit tatăl ei FOTO: Facebook

Laura Crișan este suspectă că ar fi pus la cale atentatul în care a murit tatăl ei FOTO: Facebook

Patru persoane sunt acuzate că ar fi fost în spatele atentatului cu bombă de la Arad, în care a murit omul de afaceri Ion Crișan, iar capul operațiunii ar fi fiica omului de afaceri, Laura Crișan, spun surse din anchetă.

Apartamentul în care locuiește femeia a fost percheziționat miercuri, iar după câteva ore Laura Crișan a fost dusă la audieri.

Din cercul de suspecți mai fac parte și trei bărbați, printre care și un electronist din Arad care ar fi confecționat bomba artizanală cu explozibil adus se pare din Serbia. Femeia a fost ajutată să plaseze bomba de ceilalți doi bărbați suspecți în dosar.

Potrivit unor date din anchetă, asasinatul ar fi fost pus la cale după ce Laura Crișan s-a certat cu tatăl său de la bani. Ea ar fi deținut jumătate din firma părintelui ei și în timp s-a confruntat cu dificultăți financiare majore, fiind presată de creditori.

Femeia este de profesie avocat și l-a reprezentat pe tatăl ei în mai multe procese pentru recuperarea datoriilor de la terțe persoane.

În plus, a trecut și printr-un divorț de deputatul PNL Sergiu Bîlcea, deținătorul a două firme de transport, de pe urma căruia spera să facă rost de bani, mai ales că între cei doi soți a avut loc un proces se împărțire averii considerabile.

În anul în care Ioan Crișan a murit, firma Primatex, specializată în transporturi rutiere de marfă, Laura Crișan deținea 10% din societate, iar cifra de afaceri a fost de 3,1 milioane. Ulterior, femeia a devenit acționar unic, iar datoriile societății, cifrate la vremea respectivă la aproximativ 500.000 de lei, au scăzut la 136.000 de lei.

Tot Laura Crișan a preluat și afacerea cu somn african , unde, de asemenea, a ajuns să dețină 100% din business. Astfel, de la data de 19 octombrie, ”ca urmare a decesului asociatului Crișan Ioan, părțile sociale în număr de 10, deținute de acesta, vor reveni asociatei Bîlcea Laura-Oana ca și moștenire”, se arată în hotărârea adunării generale a asociaților, scrie fanatik.ro. La aceeași dată s-a hotărât și revocarea lui Crișan din funcția de administrator și numirea fiicei sale în această poziție, cu o durată a mandatului de 99 de ani.

Firma a fost pe creștere din punct de vedere al cifrei de afaceri, ajungând, spun surse, la un milion de euro.

Presa mai scrie că Laura Bîlcea a preluat controlul și asupra celei de-a treia companii, Crimatex Solar Energy, cu obiect principal de activitate ”producția de energie electrică”. Firma îi are ca asociați pe fiica lui Crișan (50%) și Crimatex SRL (50%).

Ioan Crişan a murit pe 29 mai 2021, când mașina sa a fost aruncată în aer. pe o stradă din Arad. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi a arătat că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a explodat.

Procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

3 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

4 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

5 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…