Motivul pentru care Edi Iordănescu vrea să renunțe la națională, explicat pe șleau de sora sa

Motivul pentru care Edi Iordănescu vrea să renunțe la națională, explicat pe șleau de sora sa

Edi Iordănescu are meritul de a fi creat un grup unit la națională, într-un moment în care fotbalul românesc nu mai avea nicio speranță. Criticat dur la începutul mandatului, după ce a retrogradat naționala în divizia a 3-a din Liga Națiunilor, selecționerul a reușit să-i facă pe tricolori să creadă în propriile puteri, să-i ducă pe primul loc în grupă în preliminariile Euro 2024, dar și să se califice în optimile turneului final. Cel mai bun strateg pe care l-a avut echipa națională este acum tentat să renunțe și să-și vadă de liniștea familiei ori de banii cu care e ademenit de echipe din lumea arabă.

Maria Iordănescu, sora selecționerului, l-a susținut pe Edi din tribune la Euro 2024. Foto Facebook

Maria Iordănescu, sora selecționerului, l-a susținut pe Edi din tribune la Euro 2024. Foto Facebook

Unul dintre cei mai hăituiți antrenori ai primei reprezentative a devenit în scurt timp erou național , dar, la cât de inteligent este, știe că drumul invers e mult mai ușor de parcurs: nimeni nu va aprecia că a rămas la națională dacă peste câteva luni ne încurcăm cu Kosovo sau Cipru, în campania din Liga Națiunilor. Din vârful carierei, Edi Iordănescu poate ajunge iarăși jos foarte repede, iar huiduielile spectatorilor de la meciurile din urmă cu fix o lună, semieșecurile cu Bulgaria și Liechtentein, probabil că încă îi mai sună în urechi.

Burleanu crede că îl convinge într-o săptămână

După câteva săptămâni magice, în care naţionala României s-a depășit pe sine, selecționerul se află într-o mare dilemă. Fanii, federația și lumea fotbalului în general îi cer să-și continue munca și construcția unei echipe până mai ieri debusolate, el și familia ar vrea altceva, și anume liniște. „Nu ştiu ce va fi. Acum cred că familia mea are nevoie de mine mai mult ca echipa naţională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în unele momente, cu lipsă de încredere“, a fost singura declarație a lui Edi Iordănescu după ce i-a expirat mandatul de selecționer, după partida cu Olanda, din optimile Euro 2024.

Familia Iordănescu, trup și suflet alături de antrenorul naționalei. Foto Facebook

Familia Iordănescu, trup și suflet alături de antrenorul naționalei. Foto Facebook

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit și el despre acest subiect arzător miercuri noapte, la întoarcerea tricolorilor după aventura din Germania. „Noi suntem încrezători că în cel mult o săptămână vom putea practic să comunicăm viitorul lui Edi Iordănescu la echipa naţională. Planul B pentru postul de selecţioner este tot Edi Iordănescu“, a transmis Burleanu.

Sora selecționerului îi cere să iasă din fotbal

Însă câteva declarații ale Mariei, sora selecționerului, ne arată cum se vede fotbalul în familia Iordănescu. Aceasta e de părere că, după ce tatăl ei a ieșit din fenomen, și Edi ar trebui să apuce altă cale. „Eu i-am spus că da, mi-aș dori pentru el, ca la un moment dat să se liniștească și să o ia pe altă cărare. Domeniul în care activează acum este unul consumator. Hai să nu spun energie, că ar fi prea puțin și aș minimiza mult fenomenul. E consumator de spirit, de suflet. Te macină pe interior“, a spus Maria Iordănescu pentru Unica, la începutul anului.

Edi Iordănescu este foarte apropiat de sora sa, Maria. Foto Facebook

Edi Iordănescu este foarte apropiat de sora sa, Maria. Foto Facebook

Într-o familie discretă și evlavioasă, jignirile sunt cu greu tolerate și uitate, fapt subliniat de sora selecționerului. „Lumea în care trăim este plină de răutăți și de jigniri, care ajung mult mai ușor la oamenii vizați, din cauza mediului online“, a mai spus tânăra, care a dezvăluit și faptul că Edi Iordănescu ar avea deja planul făcut, dar încă nu-l dezvăluie: „El seamănă din ce în ce mai mult cu tata. Mi-aș permite eu să fac această afirmație. Și când spun asta mă refer la faptul că ascultă sfaturile celor din jur, dar pune în aplicare doar ce consideră el. Așa cum făcea și tata, de altfel“.

Variante pentru FRF

În cazul în care Edi Iordănescu nu va mai rămâne la națională, FRF poate negocia cu mai mulți antrenori liberi de contract: Cristi Chivu, Mirel Rădoi, Adrian Mutu, Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf, Mircea Lucescu sau cu Loți Bölöni, care a fost demis ieri de Metz și care a anunțat că ține legătura regulat cu cei din federație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii