Motivul pentru care e greșit să bei cafea dimineața. La ce oră ar trebui să aibă loc acest obicei
Savuratul cafelei la prima oră a dimineții este un obicei nesănătos, iar medicii atrag atenția asupra acestui lucru.
Cafeaua băută dimimeața nu este un obicei sănătos FOTO: arhivă
Foarte mulți dintre noi ne începem dimineața cu o cafea, lucru care ni se pare firesc, dar nesănătos, după cum atrag atenția medicii. Cafeaua băută pe stomacul gol perturbă ritmurile biologice naturale ale organismului.
”Asemenea altor alimente pe care le mâncăm fără a știi că ne pot face mai mult rău decât bine, dacă sunt consumate la ore nepotrivite, așa este și în cazul energizantului din toate timpurile. Potrivit specialiștilor, imediat după trezire, corpul produce cortizol, un hormon steroid care face parte din clasa glucocorticoizilor și care se ocupă cu o parte din energia pe care organismul o are. Pentru a nu perturba acest proces şi ritmurile biologice naturale, ne este rcomandat să așteptăm ora 12:00 pentru a savura o cafea delicioasă, atunci când corpul nostru a consumat o parte din energia produsă în mod natural”, potrivit playtech.ro.
Sunt și alte alimente care într-un anumit interval orar ne pot aduce beneficii nutriționale, dar ajung să fie o amăgire de moment.
Acestea sunt bananele, care aparent conferă o senzație de sațietate datorită texturii sale consistente și a zahărului pe care îl conține.
”La scurt timp după consumul bananei poți experimenta o senzație de foame și de slăbiciune. De aceea, dacă ți-ai format deja un obicei din a consuma acest fruct la micul-dejun, încearcă să-l combini și cu un alt aliment care să-ți aducă un plus de valori nutriționale și sațietate pe termen mai lung”, mai spun speciliștii.
Sursa: adevarul.ro