Motivul pentru care durerile cauzate de sciatică sunt mai intense noaptea. Cum le poți ameliora

Motivul pentru care durerile cauzate de sciatică sunt mai intense noaptea. Cum le poți ameliora

Un medic a explicat de ce durerile cauzate de sciatică pot fi mai intense în timpul nopții și cum să le ameliorezi, relatează The Mirror.

Sciatica poate fi cauzată de o iritație apărută la nivelul nervului sciatic.FOTOShutterstock(Arhivă)

Sciatica poate fi cauzată de o iritație apărută la nivelul nervului sciatic.FOTOShutterstock(Arhivă)

Sciatica este o afecțiune care provoacă dureri puternice în partea inferioară a spatelui și a picioarelor și care te poate împiedica să ai un somn odihnitor. Dr. Tony Nalda, care conduce Scoliosis Reduction Center, a explicat de ce durerea provocată de sciatică poate fi mai acută în timpul nopții și ce poți face pentru a o ameliora.

Sciatica poate fi cauzată de leziuni, spondilolistezis, stenoză spinală și hernie de disc - care este o cauză comună , relatează Bristol Live.

Simptome

Cel mai frecvent simptom al sciaticii este reprezentat de dureri la nivelul șoldurilor și picioarelor. De asemenea, este posibil să aveți slăbiciune sau amorțeală sau să vă fie greu să vă deplasați picioarele. Unii oameni prezintă furnicături sau dureri înțepătoare la nivelul picioarelor și al coapselor, sau un disconfort sporit atunci când stau jos”, a afirmat dr. Nalda.

De ce durerea este mai intensă noaptea

În timpul nopții, cei afectați nu mai au atât de multe lucruri care să le distragă atenția, ceea ce face ca durerea să se simtă și mai tare, pentru că nu se pot gândi decât la ea. „De asemenea, statul întins pentru perioade lungi de timp crește presiunea asupra nervului sciatic", a spus medicul. „În cele din urmă, lipsa de mișcare pe timp de noapte poate provoca o rigiditate a mușchilor din jurul nervului sciatic", a mai adăugat dr. Nalda.

Ce poți face în această privință

Medicul a oferit câteva recomandări care te vor ajuta să reduci durerea de sciatică :

  • Dormi pe spate sau pe o parte.
  • Folosește perne speciale și dormi pe o saltea care nu este prea moale.
  • Încearcă să te întinzi înainte de culcare și când te trezești pentru a-ți face corpul mai flexibil și pentru a-ți pune sângele în mișcare.
  • Continuă să te miști ușor toată ziua și încearcă să nu stai prea mult timp așezat sau întins.
  • Dacă durerea este resimțită pe o parte a corpului, nu te întinde pe acea parte.

Un medic specialist poate recomanda fizioterapie, injecții pentru calmarea durerii sau chiar o intervenție chirurgicală. Dacă acționezi cu înțelepciune, poți diminua durerea și îți poți îmbunătăți calitatea vieții”, a mai transmis dr. Nalda.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

3 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

4 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

5 Ciudată poveste...