Motivele pentru care Papa Francisc crede că inteligența artificială este periculoasă

Motivele pentru care Papa Francisc crede că inteligența artificială este periculoasă

În cadrul vizitei oficiale din Singapore, Papa Francisc a atras atenția asupra impactului negativ al Inteligenţei Artificiale (AI) asupra structurii societăţii.

Papa Francisc la Singapore Foto: Captură Video Youtube/Vatican News

Papa Francisc la Singapore Foto: Captură Video Youtube/Vatican News

Suveranul Pontif a făcut referire, joi, 12 septembrie, la tehnologiile sofisticate ale erei digitale și la evoluțiile rapide în domeniul utilizării inteligenței artificiale. Evoluţiile tehnologice riscă să izoleze indivizii şi să-i plaseze într-o realitate falsă, a susținut papa.

Acesta a îndemnat la cultivarea de relații umane reale și concrete, spunând că aceste tehnologii pot fi utilizate pentru ca oamenii să se apropie unii de alții și pentru a promova înțelegerea și solidaritatea, nu pentru a se izola în mod periculos într-o realitate fictivă și intangibilă.

De asemenea, Papa Francisc a atras atenţia la Singapore, adresându-se autorităţilor, asupra „consecinţei neintenţionate a legitimării excluderii celor care se găsesc la marginea beneficiilor progresului". Pontiful şi-a exprimat speranţa că „este acordată o atenţie deosebită săracilor, vârstnicilor şi protejării demnităţii lucrătorilor migranţi".

Liderul Bisericii Catolice și-a exprimat aprecierea față de diversele politici și inițiative puse în aplicare pentru a-i sprijini pe cei mai slabi, exprimându-și speranța că se va acorda o atenție deosebită celor săraci și vârstnicilor, ale căror eforturi au pus bazele orașului-stat Singapore de astăzi.