Motivele pentru care artistul Tudor Chirilă nu vrea să plece din România: „Eu nu sunt suveranist”

Motivele pentru care artistul Tudor Chirilă nu vrea să plece din România: „Eu nu sunt suveranist”

În cadrul unui podcast, artistul a recunoscut că are motive serioase să nu părăsească România.

Tudor Chirilă este un artist îndrăgit în Rpmânia FOTO: arhivă

Tudor Chirilă este un artist îndrăgit în Rpmânia FOTO: arhivă

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai de succes artiști români, dar este și o voce a societății civile, un critic permanent al politicienilor. Deși este supărat cum este condusă țara, artistul a recunoscut în cdrul unui podcast că are motive serioase pentru care nu a părăsit România.

Invitat în podcastul „Pe drept cuvânt”, moderat de Florentin Țuca, artistul a explicat că profesia sa este cea care-l ține deocamdată în loc.

„Eu nu sunt suveranist și nu cred că aș fi mai puțin român în altă parte. Problema e că eu muncesc cu limba română și teatru nu poți face în altă limbă cu adevărul pe care-l faci în limba ta. Teatrul presupune adevăr și teatrul presupune să fi adevărat pe scenă.

E foarte greu să fi adevărat în altă limbă, e foarte greu să convingi într-o altă limbă, e foarte greu să poți fi considerat mai actor în limba lor decât actorii lor.

În muzică la fel, versurile cele mai bune le pot face în românește, chiar dacă avem piese în engleză și am cochetat și noi cu ideea de a fi o trupă care să cânte și în altă limbă decât româna”, a spus artistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner